Havalar nasıl olacak?-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Şubat 2012 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren güney ve batı kesimlerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak sabah saatlerinde Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri, gece saatlerinde İç Ege ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, gece saatlerinde Çanakkale boğazında kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KAR ERİMESİ UYARISI: Hava sıcaklığındaki artış ile birlikte İç Ege, İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kar erimeleri beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS, BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber