35 öğrenci 24 saat sonra kurtarıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan 35 öğrenci, 24 saatlik çalışma sonucu yol açılarak kurtarıldı.

Merkeze bağlı Güveçli Köyü İlköğretim Okulu'nda taşımalı eğitim gören, 15 kilometre uzaklıktaki Yeşilsu köyünden 35 öğrenci, dün ders çıkışı kar yağışı ve tipi nedeniyle yol kapandığı için okulda mahsur kaldı.

Öğretmenler ve aileler, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinden yardım istedi.

Köye doğru yola çıkan ekipler yoğun tipi sebebiyle yolda ilerlemeyince öğrenciler geceyi öğretmenlerin ve köydeki vatandaşların evlerinde geçirdi.

Gece boyunca 2 kepçe ve 1 dozerle çalışmalarını sürdüren ekipler il merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Güveçli köyüne saat 14.00'te ulaştı.

Öğrenciler, karla mücadele ekiplerinin açtığı yoldan servislerle Yeşilsu köyüne götürülerek ailelerine teslim edildi.

Köy muhtarı Ahmet Arıkeş, tipi sebebiyle mahsur kalan çocukları evlerinde misafir eden öğretmen ve köylülere teşekkür etti.

Karla mücadele ekibi şefi Necmettin Aslantosun, kar ve tipi sebebiyle birçok köy yolunun kapalı olduğunu belirterek, ''Bu köyde mahsur kalan çocuklarımıza 24 saatlik çalışma sonrası ulaştık. Onları köylerine bıraktık. Açtığımız yollar tipi sebebiyle tekrar kapanıyor. Çok acil bir durum olmadıkça vatandaşlarımız yola çıkmasın'' dedi.

Öğrenciler, öğretmenlerine, köylülere ve karla mücadele ekiplerine teşekkür etti.

Özalp'te mahsur kalan 50 öğrenci köyde misafir ediliyor

Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, taşımalı eğitim verilen Özalp Çırak Köyü İlköğretim Okulunda öğrenim gören çevre köylerden yaklaşık 150 öğrencinin dün ders çıkışı tipi sebebiyle yolları kapandığı için okulda mahsur kaldıklarını hatırlattı.

Karla mücadele ekiplerinin yakın köylerin yolunu açmasıyla 100 öğrencinin köylerine bırakıldığını, köyleri uzak olan 50 öğrencinin köylülerin evlerinde misafir edildiğini ifade eden Sayılır, ''Bölgede yoğun kar yağışı ve tipi var. İş makineleri bölgede çalışıyor. Yol açılırsa öğrenciler köylerine götürülecek. Açılmazsa öğrencilerimiz orada misafir edilecek'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber