Isparta'da, eğitim kurumuna yönetici atamalarında yapılan yanlışlık

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mart 2012 00:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

13.8.2009 tarih ve 27318 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliği'nin ?Yönetici olarak atanacaklarda aranacak özel şartlar? başlıklı 8. maddesi, 5. fıkrasındaki; ?(5) Bu maddenin birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralarında sayılan eğitim kurumlarının dışında kalan diğer bazı eğitim kurumu yöneticiliklerine; atanmak için başvuruda bulunanlardan bu Yönetmelik eki EK?4 Yöneticilik Ek Puan Formunda belirtilen alan öğretmenlerine ayrıca ek puan verilir.? hükümleri ile okul öncesi eğitim kurumu yöneticiliklerine atanmak isteyenlerden, alanı; okul öncesi veya çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olanlara Yönetmelik eki EK?4 Yöneticilik Ek Puan Formunda belirtilen puan ayrıca ek olarak verilmektedir.

YÖNETİCİLİK EK PUAN FORMU (EK?4)

Sıra No Atanmak istenilen eğitim kurumları ile alanlar Yöneticilik görevi Puan
3) Yönetmeliğin 8 inci maddesinin beşinci fıkrasına göre;    
c) Okul öncesi eğitim kurumu yöneticiliklerine atanmak isteyenlerden, alanı; okul öncesi veya çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olanlara Müdürlük için 20
Müdür başyardımcılığı için 5
Müdür yardımcılığı için 5

Isparta Milli Eğitim Müdürlüğünün ?01/02/2012 TARİHLİ YÖNETİCİ ATAMA LİSTESİ? incelendiğinde Eğirdir Mesleki Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne Alanı Çocuk Gelişimi ve Eğitimi olan A.B'nin 112,63 Puanla müdür olarak atandığı görülmektedir.

Bu kişinin sınav puanlarını ve alanını 2011 Eğitim kurumları müdür ve müdür yardımcılığı sınav sonuç listesinden kontrol ettiğimizde Mesleki Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne atanan A.B.nın 77,778 olan sınav puanına Yönetmelik eki EK?4 Yöneticilik Ek Puan Formunda belirtilen alan öğretmenlerine verilen 20 puanın eklenerek atamanın yapıldığı anlaşılmaktadır.

EĞİTİM KURUMLARI MÜDÜRLÜK SINAVI SINAV SONUÇ BİLGİLERİ
ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ BABA ADI A. KODU ALAN ADI İK İL ADI İLÇE ADI PUANI
A. B. 20.04.1965 YUSUF 4936 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi 32 ISPARTA MERKEZ 77,778

Fakat Mesleki Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul öncesi eğitim kurumu değildir. EK?4 Yöneticilik Ek Puan Formu Okul öncesi eğitim kurumu yöneticiliklerine atanmak isteyenlerden, alanı; okul öncesi veya çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olanlara ek puan vermektedir. Isparta Milli Eğitim Müdürlüğünün Mesleki Eğitimi Merkezini Okul öncesi eğitim kurumu olarak kabul etmesi mümkün değildir.

Mesleki Eğitimi Merkezinde Okul öncesi sınıfı olabilir fakat buraya müdür olarak atanacak kişiye EK?4 Yöneticilik Ek Puan Formunda belirtilen ek puanın verileceği anlamı çıkarılamaz.

Yönetmelik net olarak Okul öncesi eğitim kurumu yöneticiliklerine atanmak isteyenlerden, alanı; okul öncesi veya çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olanlara ek puan vermektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber