Adana'da defterdarlık arsa satışlarına devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2012 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın ekonomik yönden gelişimini arttırmaya dönük olarak katkı sağlamak amacıyla arsa ve arazi satışlarına devam ediyor.

Adana Defterdarlığı, hem atıl durumda bulunan Hazine'ye ait taşınmazları ekonomiye kazandırmak hem de Adana'nın ekonomik yönden gelişimini arttırmaya dönük olarak katkı sağlamak amacıyla arsa ve arazi satışlarına devam ediyor.

Defterdar Tamer Utkucu, yaptığı açıklamada, 2012 yılında belirli bir program dahilinde satışlarını yapmak üzere öncelikle Hazine'ye ait taşınmaz mallardan imar planında konut, sanayi, turizm alanı gibi amaçlara ayrılan taşınmaz mal tespit edilerek, bu taşınmaz malların ihale yapılmak suretiyle satışa sunulduğunu hatırlattı.

Satışa sunulan taşınmazların Tufanbeyli ilçesinde Yenicami ile Cumhuriyet mahallerindeki ve Doğanbeyli, Damlalı, Pınarlar ile Karsaran köylerindeki bazı parselleri kapsadığını belirten Utkucu, 2012 yılı Mart ayı Hazine'ye ait arsa ve arazi satışlarının 13 Mart 2012 ve 27 Mart 2012 tarihlerinde yapılacağını kaydetti. Bu ihalede toplam 108 bin 648 metrekare büyüklüğünde ve 213 bin 654 TL değerinde 9 adet Hazine arazisi (arsa, tarla ve ham toprak alanı) satışa sunulacağını belirten Utkucu, yapılan satışlarda satış bedelinin en az dörtte biri peşin olarak tahsil edildikten sonra geriye kalan kısımlarının 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getirildiğini, bu taksitlere aylık yüzde 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber