Hastanede ihmal öldürdü iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2012 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir kadın, bel fıtığı ameliyatı olduktan 17 gün sonra tedavi gördüğü hastanede fenalaşarak öldü. Hastanın ailesi ihmal iddiasında bulunarak yargıya başvuracağını açıkladı. Karapürçek ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Hatice Mercan, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir süre önce bel fıtığı ameliyatı oldu. Ameliyattan bir kaç gün sonra taburcu edilen Mercan, ameliyat bölgesinden sıvı geldiği gerekçesiyle yeniden hastaneye yatırıldı. 13 gündür hastanede tedavi gören Mercan, fenalaşması üzerine yoğun bakım servisine alındı. Mercan, burada yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Mercan'ın ölümünde ihmal olduğunu ileri süren yakınlarının şikayeti üzerine savcılık olayla ilgili inceleme başlattı. Hastaneye gelen nöbetçi cumhuriyet savcısı, Mercan'ın cesedini kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Morg önünde gazetecilere açıklama yapan Mercan'ın ablası Emine Kılıç, kardeşinin ölümünde ihmal olduğunu öne sürdü. Kardeşinin bel fıtığı ameliyatı olduğunu anlatan Kılıç, şunları söyledi:

"Kardeşim ameliyattan iki gün sonra taburcu oldu. Eve gittik ve 2 gün sonra da pansumana gittik. Pansuman yapılırken kardeşimin belinden bir sıvı akmaya başladı. Bunun ardından kardeşimi hastaneye yatırdılar. Yapılan müdahalelere rağmen akıntı durmadı. Kardeşimden kan alıp bir antibiyotikle karıştırıp yeniden enjekte ettiler. Ama akıntı durmadı yine. Ondan sonra kardeşim fenalaştı ve öldü." Hastaneden yapılan açıklamada ise yapılan tedavide ihmal olmadığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber