Huzurevinde dolandırıcılık iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2012 20:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Edremit Huzurevi'nde kalan bazı yaşlılar, huzurevinde 2 ay sosyal hizmetler uzmanı ve müdür olarak görev yapan şahsın kendilerini yaklaşık 20 bin TL dolandırdığını ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Edremit Huzurevi'nde kalan bazı vatandaşlar, huzurevinde 2 ay sosyal hizmetler uzmanı ve müdürlük görevi yapan İ.H.Y'nin kendilerinden borç para aldığını, bazı kişiler adına da bankadan kredi çektiğini iddia ettiler. İHA'ya açıklamada bulunan huzurevi sakini 59 yaşındaki Mehmet Savaş, "İ.H.Y. maddi sıkıntı çektiğini söyleyip benden birkaç kez borç para aldı. Ben kendisine şimdiye kadar 15 bin TL dolayında borç para verdim. Burada yaşayan diğer huzurevi sakinleri de yaklaşık 5 bin TL borç para vermiş.

Kendisinin bize geri ödeyeceğini düşünerek durumu kimseye anlatmamıştık. Fakat geri ödeme yapmayınca şikayetçi olduk. Sanırız dolandırıldık. Çünkü bu kişinin bizim haricimizde birçok kişiye ve kuruma borcu olduğunu öğrendik" dedi.

İddiaları doğrulayan Kızılay Derneği Edremit Şubesi Başkanı Necati Uytun ise, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Durumu Allah'tan erken fark ettik. Yaşlılarımızdan kimse idareye, 'Böyle bir şey isteniyor, bunu yapalım mı' diye sormadı. Ancak buna rağmen biz şahsa 15 gün izin verip görevden el çektirdik" dedi.

Mağdurlar, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber