İzmir'de hırsızlar polise zimmetlendi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 21 Mart 2012 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in hırsızları artık polise zimmetli. Ekipler, suçluları tekrar topluma kazandırmak için onları evlerinde ziyaret edip çoğuna iş buldu.

Hatta eski hırsızlardan kurulacak Emniyet Spor Takımı da yakında yeşil sahalarda boy göstermeye başlayacak.

İzmir'de polis suçluları topluma kazandırmak için farklı bir uygulama başlattı. Daha önce "Şiddet gören kadınları" polise zimmetleyen İzmir polisi bu kez hırsızlık suçundan sabıkası olanları kendisine zimmetledi. Bir ay önce başlayan uygulama ile İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ilçelerde defalarca kez hırsızlık suçuna karışmış 254 kişinin ismi belirlendi. Büyük çoğunluğu çocuk yaşta olan bu kişilerle yakından ilgilenmesi için Toplum Destekli Polis biriminden 53 polise görev verildi. Her eski suçlu bir ekibe zimmetlendi.

150 KİŞİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

Projenin başlamasıyla Toplum Destekli Polis ekipleri bu kişilerin kapılarını çaldı. Hırsızlığı kendilerine meslek edinmiş sabıkalılarla yüz yüze görüşen ekipler, ne gibi sorunlar yüzünden suç işlediklerini saptamaya çalıştı. Ekipler destek olmaya çalıştıkları şahısların aileleriyle de bir araya gelmeye başladı. Bugüne kadar belirlenen 254 kişinin 150'siyle görüşen ekipler, bir kısmına iş buldu.

FUTBOL TAKIMI KURULUYOR

Toplum Destekli Polislerin yaptığı görüşmelerde şahısların ilgi alanları da belirleniyor. Buna göre yapılacak çalışmayla müzik, resim ve spor gibi alanlara ilgi duyanlara, becerileri doğrultusunda yönlendirilmeler yapılacak. Emniyet yetkilileri özellikle futbola ilgi duyan suçlular arasından yapacağı seçme ile 2. Amatör Lig'de mücadele edecek olan ?Emniyet Spor" takımını kurmayı planlıyor. Futbol becerisi olan eski suçlular bu sayede suçtan uzaklaşacak ve yeşil sahalarda ter dökecek.

Meslek kursları açılacak

Projenin ilerleyen dönemlerinde hedeflenen tüm suçlularla görüşmeler tamamlandıktan sonra herhangi bir mesleği bulunmayanlar için mesleki eğitim programlarının düzenlenmesi planlanıyor. yetkikiler İŞ-KUR'la görüşeceklerini söyledi.

Projeyi duyan hırsızlar da geldi

Henüz kısa bir süre önce başlayan uygulama kısa zamanda ses getirdi. İzmir emniyeti küçük yaşta üç hırsızı garson olarak işe başlatınca bunu duyan diğer sabıkalı hırsızlarda polise giderek iş istedi.

SİNAN KERİM UÇKAÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber