21 Mart 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 21 Mart 2012 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.30'da Nevruz Bayramı dolayısıyla TÜRKSOY üyesi ülkelerin kültür ve sanat elçileri heyeti ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı, saat 14.30'da Prof. Dr. Metin Tulgar'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 13.30'da KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile Resmi Konut'ta görüşecek.

TBMM gündemi

- AK Parti Grup Toplantısı saat 11.00'de, MHP Grup Toplantısı saat 12.00'de, CHP Grup Toplantısı saat 12.30'da yapılacak.

- TBMM Genel Kurulu'nda saat 14.00'te KDV Kanunu ile Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek.

- TBMM Dışişleri Komisyonu'nda saat 09.45'te bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin uygun bulunmasına dair kanun tasarıları görüşülecek.

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürdürülecek.

Şehitler uğurlanıyor

- Afganistan'daki helikopter kazasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Önay Vurucu için Erzurum'da Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla cenaze töreni düzenlenecek.

- Kazada şehit olan Ordulu İkmal Üsteğmen Okan Melikoğlu için saat 12.00'de Merkez ilçede, Binbaşı Şükür Bağdatlı için Fatsa ilçesinde saat 15.00'te cenaze töreni düzenlenecek.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, saat 15.30'da Başbakanlık Merkez Bina'da, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, saat 10.00'da DASK'ın "Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor" projesinin ödül törenine katılacak, saat 19.30'da İstanbul'da İhlas Holding binasında düzenlenen Türkiye Toplantıları'nda konuşacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 09.30'da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Sapanca Güral Otel'de düzenlenen "Yurtdışındaki Hizmetlerimiz" konulu toplantıya katılacak, saat 17.30'da Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu heyetini Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda kabul edecek.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 10.15'te Yunanistan Büyükelçisi Fotios Jean Xydas'ı bakanlıkta kabul edecek, saat 12.30'da İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Bakanı Gunilla Carllon'u kabul edecek, saat 13.00'da Carllon onuruna öğle yemeği verecek, saat 14.30'da KKTC Parlamenterler Birliği Başkanı Vedat Çelik ve Başkan Yardımcısı Ahmet Ötüken'i kabul edecek, saat 15.30'da Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Yönetim Kurulu üyelerini TBMM'deki makamında kabul edecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 08.00'da Suudi Arabistan Petrol Bakan Yardımcısı Abdulaziz Bin Salman ile JW Marriott Otel'de bir araya gelecek, saat 09.30'da Sheraton Otel'de düzenlenecek TUROGE 2012 11. Türkiye Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Konferansı ve Sergisine katılacak, saat 16.00'da Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerini bakanlıkta kabul edecek.

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, saat 10.00'da Hilton Otel'de gerçekleştirilecek Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği'nin toplantısına katılacak.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 09.30'da ATO Kongre Merkezi'nde Dünya Ormancılık ile Su ve Meteoroloji Günü dolayısıyla düzenlenecek programa katılacak.

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, saat 19.00'da Esenboğa Havaalanı'ndan Lübnan'a hareket edecek.

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çırağan Sarayı'nda saat 10.00'da, İstanbul Uluslararası Altın ve Mücevher Zirvesi 2012'ye katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kocaeli'de bir dizi temasta bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, saat 10.00'da parti genel merkezinde KKTC Parlamenterler Birliği Başkanı Vedat Çelik ile görüşecek.

- HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Gelişim Üniversitesi Avcılar Kampüsü'nde saat 11.00'de, 'Kent Toplantıları' kapsamında "Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolları" konulu konferans verecek.

- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı'nda saat 14.30'da, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile birlikte Suriye'de devam eden katliamlar, kaybolan gazeteci Adem Özköse ve Hamit Coşkun ile ilgili basın açıklaması yapacak.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde saat 10.00'da, "Bürokratik Cumhuriyet'ten Demokratik Cumhuriyet'e" konulu panele konuşmacı olarak katılacak.

- CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Emine Ülker Tarhan, saat 10.30'da Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak, basın açıklaması yapacaklar.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında, BYEGM'de, saat 11.00'da "basın trafik kartlarında yeni düzenlemeye ilişkin protokol" imzalanacak.

- Ankara Tabip Odası üyeleri, saat 12.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Demokratik Suriye Türkmen Topluluğu, Green Park Otel'de saat 11.00'de, kuruluşunu bir basın toplantısıyla Türk, Arap ve dünya kamuoyuna duyuracak.

- Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, Topkapı Meydanı Kültür Merkezi'nde saat 11.00'de, Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenleyecek.

- İstanbul Valiliği tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları, Zeytinburnu Topkapı Kültür Parkı'nda saat 11.00'de başlayacak.

- BDP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul'un çeşitli semtlerinde Nevruz kutlamaları ve Taksim Meydanı'nda saat 19.00'da yürüyüş düzenleyecek.

SPOR GÜNDEMİ

-----------------------------

- UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı, saat 09.00-12.00 arasında Conrad Hotel'de yapılacak. Toplantının ardından UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, basın toplantısı düzenleyecek.

- Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda bugün 4 karşılaşma yapılacak, program şöyle:

18.00 Çaykur Rizespor - Kardemir Karabükspor

18.00 Medical Park Antalyaspor - Trabzonspor

21.00 Eskişehirspor - Kasımpaşa

21.00 Fenerbahçe - Samsunspor


21 Mart 2012 Çarşamba

21 Mart Nevruz Bayramı, yurdun bütün yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu heyetini kabul edecek. (15.30)

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'nun düzenlediği 'Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor' projesinin ödül töreni, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın himayesinde, Hazine Müsteşarlığı, DASK ve dereceye giren illerin yöneticilerinin katılacağı bir toplantıyla Ankara'da yapılacak. (10.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nce Güral Sapanca Otel'de düzenlenen Yurt Dışı Hizmetleri Konferansı-Küresel Gelişmeler Yeni Perspektifler toplantısına katılacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, İstanbul Altın ve Mücevher Zirvesi'ne katılacak. (10.00)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, Ankara'da Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği'nin (ASÜD), 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katılacak. (10.00)

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şehit Piyade Uzman Çavuş Önay Vurucu'nun Erzurum'daki cenaze törenine katılacak, ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki izinsiz gösteride yaralanan ve tedavi gördüğü Diyarbakır'da şehit olan polis memuru Ahmet Toprakoğlu'nun cenazesi, yapılacak törenin ardından memleketine uğurlanacak.

Afganistan'da şehit olan askerlerden 3'ü memleketleri Ordu ve Erzurum'da toprağa verilecek.

Meclis'te MHP, AK Parti ve CHP grup toplantıları gerçekleştirilecek. (12.00 ? 11.30 ? 12.30)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'nu Anayasa Mahkemesi'ne götürecek. (10.30)

Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında Ankara'da basın trafik kartlarında yeni düzenlemeye ilişkin protokol imzalanacak. (11.00)

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile Suriye'deki son gelişmeler ve kaybolan iki Türk gazeteciyle ilgili basın açıklaması yapacak. (14.30)

İstanbul Valiliği, Topkapı Kültür Parkı'nda Nevruz Bayramı nedeniyle program düzenleyecek. (11.00)

Suriye'deki gelişmeler izleniyor.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bişkek'i Rusya-Belarus ve Kazakistan arasında aktif olarak çalışmaya başlayan Gümrük Birliği'ne davet etti.

Orta Asya ülkelerindeki Nevruz Bayramı kutlamaları takip ediliyor.

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner Hatay İskenderun'da 'Türk Sanayisine Sektörel Bakış; Demir Çelik Sanayi' konferansına katılacak. (10.00)

Hatay Yayladağı YİBO Çadırkenti'nde bulunan 3 bin Suriyeli sığınmacıdan bini bugün Kilis'e sevk edilecek.

SPOR

UEFA Yönetim Kurulu toplantısı İstanbul'da devam edecek. Toplantı sonrasında UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

Ziraat Türkiye Kupası'nda 4. tur eleme maçlarına Medical Park Antalyaspor-Trabzonspor, Çaykur Rizespor-Kardemir Karabükspor, Eskişehirspor-Kasımpaşa ve Fenerbahçe ? Samsunspor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (18.00/21.00)

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Bursaspor, maçın hazırlıklarına Özlüce Tesisleri'nde başlayacak. (11.00)

İHA - CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber