Cezaevindeki rüşvet davasında savcı mütalaasını sundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2012 11:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na düzenlenen rüşvet operasyonu kapsamında, Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, tutuksuz sanıklardan eski cezaevi müdürünün 9 yıla, iki sanığın da 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

2011 yılının Temmuz ayında, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen operasyonda, Bursa E Tipi Cezaevi'nde, uyuşturucu ticareti suçundan hüküm giyen mahkuma, menfaet karşılığında ayrıcalık sağladıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alınmış, aralarında dönemin Cezaevi Müdürü Abdulkadir Öztüfekçi'nin de aralarında bulunduğu 5 zanlı tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında, haklarında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Rüşvet almak ve vermek, görevi kötüye kullanmak, cezaevine haberleşme aracı sokmak, Taşıt Kanunu'na aykırılık' iddiasıyla dava açılan sanıkların yargılanması sürüyor. Davanın son duruşmasına; eski Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü Abdulkadir Öztüfekçi, Başgardiyan Ali Özdamar, İnfaz Koruma Memuru Kemal Önder, mahkum yakını Mehmet Ali Maraş, İnfaz Koruma Başmemuru Mustafa İrven, İnfaz Koruma Memuru Murat Yavaşcan ile uyuşturucu ticareti suçundan cezaevinde tutuklu bulunan İbrahim Halil Maraş katıldı.

Cumhuriyet savcısı, sunduğu mütalaasında, Öztüfekçi'nin 9 yıla kadar, Özdamar ve Önder'in de ayrı ayrı 3 yıla kadar cezalandırılmasını isterken, diğer sanıkların beraatini istedi. Mahkeme heyeti, sanıkların son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber