Altın fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 50 artış oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2012 11:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Altın fiyatlarındaki durağanlığın yaz aylarıyla birlikte yerini artışa bırakacağı tahmin ediliyor. Özellikle düğün sezonunun başlaması nedeniyle altın talebinde artış olması beklenirken, bu taleple birlikte altın fiyatlarının zirve yapacağı ileri sürülüyor. Geçen yılın Nisan ayında gramı 75 liradan işlem gören altın, bu yılın aynı ayında ise 94 liradan satışa sunuluyor.

Altın uzmanı ve Osmanlı Sarraf'ın sahibi Mustafa Yüregilli, kış aylarında altın fiyatının duraklama dönemine girdiğini ifade etti. Mayıs ayı ile birlikte fiyatların tekrar yükselişe geçmesini beklediklerini kaydeden Yüregilli, altının, görmüş olduğu fiyatı her zaman geçtiğini söyledi.

Yüregilli, Haziran ayı itibariyle Türkiye ve Hindistan'da düğün sezonunun açılmasıyla birlikte altın talebinde patlama olacağına dair tahminde bulunduklarını kaydetti. Bu talebin de altın fiyatlarının yükselmesine neden olacağını belirten Yüregilli, ?Altın fiyatlarının yükselmesinde dünyadaki siyasi karışıklıklar en büyük etken. Suriye ve İran ile olan sıkıntılar, altının yükselmesi için ateşleyici neden olur. Biz yatırımcıya her zaman altın almalarını tavsiye ediyoruz.? dedi.

Altına kısa vadede bakmamak gerektiğini ifade eden Yüregilli, altının en az bir yıllık yatırım aracı olarak düşünülmesini istedi. Altındaki ufak düşmelerin yatırımcıları paniğe sevk etmemesi gerektiğine işaret eden Yüregilli, geçen yıla oranla yüzde 50 oranla artış görüldüğünü dile getirdi. Yüregilli, ?Geçen yıl Nisan ayında altının gramı 74 liraydı. Bu yılın aynı ayında ise gramı 94 lira. Yani yüzde 50 bir artış var. Altına her zaman uzun vadede yatırım yapmakta fayda var.? diye konuştu.

Yüregilli, altının gramının 94 liradan satışa sunulduğunu, küçük altının ise 159 liradan işlem gördüğünü sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber