Arınç: Emniyet mensupları hakettiği özlük haklarına kavuşacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2012 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hiçbir mesai mefhumu tanımadan, yorulmak nedir bilmeden, psikolojik baskılar altında çalışan emniyet mensuplarının, hakettiği özlük haklarına en kısa zamanda kavuşacağını söyledi. Arınç, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Açılışta eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök de bulundu.

Arınç, törende yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıldönümünün kutlandığını bildirdi. Özellikle iç güvenlik harekatında şehit olan çok sayıda emniyet mensubu bulunduğunu hatırlatan Arınç, "Polislerimiz, bayrağımız ve vatanımız için gözlerini budaktan sakınmıyor ve şehit oluyor. Vazife sırasında hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Elbette polislerimizi hatırlarken güvenliğimiz, bağımsızlığımız konusunda büyük fedakârlık yapan Silahlı Kuvvetlerimiz'i de hatırlıyoruz. Bölünmez bir bütünüz. Hepimiz aynı görevi ifa ediyoruz. Polisimizle askerimiz arasında soğukluk olmadığını biliyoruz. Milletimizin terörle mücadelesinde, bağımsızlığının sağlanmasında bütün emniyet mensuplarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu.

TBMM başkanlığı yaptığı dönemde polisle yakın mesaisi olduğunu, bu süreçte polisleri yakından tanıdığını ve vatanperverliklerine şahit olduğunu anlatan Arınç, "Geçmişte İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken genelde grup başkan vekili olarak bana görev verirlerdi. Polislerin yıpranmaları ve diğer konularda Meclis'te ifade ettiğimiz hususlar vardı. Bugün bunların bir kısmı çözüldü, bir kısmı devam ediyor. Emniyet mensuplarının, hakettiği özlük haklarına en kısa zamanda kavuşacağını biliyorum. Emniyet teşkilatı çok büyük, şu anda 250 bine yakın personelimiz var. Göreviniz milletin namusunu, can ve mal güvenliğini korumaktır. Milletimiz de polisin yaptığı bu görevlere şükran duymaktadır." dedi.

Arınç, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yeni hizmet binasının açılışını AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Hilmi Özkök, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ve Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin'le birlikte kurdele keserek yaptı. Arınç ve beraberindekiler, daha sonra binayı gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber