Babacan: Memur zammı için rakam söylemek mümkün değil/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2012 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, memur maaş zammına ilişkin olarak, müzakere sonucunda en iyi şekilde kararlar alınacağını umduklarını belirterek, ?Bugün için bizim herhangi bir yüzde söylememiz, herhangi bir rakam ifade etmemiz olayın tabiatı gereği mümkün değil? dedi.

Babacan, Kamu Elektronik Ödeme Sistemi (KEÖS) Tanıtım Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Babacan, memur zammına ilişkin soru üzerine, memurlarla kamu işveren kesimi arasında yeni bir dönemin başladığını belirterek, bundan sonra toplu sözleşme döneminin olduğunu söyledi. Yasanın 30 günlük bir takvim içerdiğini ifade eden Babacan, şöyle devam etti:

?Sözleşme trafiği başlayacak. Bizim bütçede bazı varsayımlarımız, memurların da beklentileri var. Bu bir müzakere süreci. Bu müzakere sonucunda umarız ki en iyi şekilde bu kararlar alınır.?

Babacan, memurların yüzde 14 - 16 zam talebi konusunda, ?Bunları konuşmak için çok erken? yanıtını verdi.

Şimşek: İmkanlar kıt

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bütçenin imkanlarının sınırlı, ülkenin imkanlarının da kıt olduğunu belirterek, ?Tabii ki çalışanlarımız bizim için çok önemli ama öte yandan da bizim için önemli olan diğer bir boyut var. Ülkenin geleceğine altyapısına, eğitimine, Ar - Ge'sine kaynak ayırmaya devam etmemiz lazım? dedi.

?Hak kaybı olmaz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de zamlar konusunda memurların hak kaybınauğramayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber