Zabıtaya rambo eğitimi/ Video

Haber Giriş : 14 Nisan 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Belediyesi, seyyar satıcı, korsan CD, kaçak yapılaşma ve yıkım olaylarında görev alan zabıta memurlarını adeta "Rambo" eğitiminden geçirdi. Zabıtalar zaman zaman zor anlar yaşadı.

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Ekipleri Çevvik Kuvvet Polislerinden toplumsal olaylara karşı eğitim aldı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Çevvik kuvvet müdürlüğü bahçesinde verilen eğitim 2 gün sürdü. Eğitimde 25 zabıta personeli görev aldı. Yıkım olaylarından seyyar satıcılarla mücadeleye kadar birçok toplumsal olayda yer alan memurlar sıkı bir eğitimden geçirildi.

BİBER GAZINA DAYANMA TESTİ

Uygulamalı eğitim kapsamında çevik kuvvet polislerinden direktifler alan zabıta personelleri görevleri sırasında kendilerine gelebilecek saldırılara da nasıl karşı koyacaklarını öğrendiler. Polisler Zabıta personellerine toplumsal olaylarda müdahale sırasında sıkılan biber gazlarına dayanmaları konusunda da eğitim verildi. Polis zabıtaların oluşturduğu çemberin içine girerek eğitim gereği biber gazı sıktı. Bir biber gazının sıkılması ile birlikte gözyaşlarını tutamayan zabıta ekipleri bu eğitimden de başarı ile ayrıldı.

BU KEZ POLİSLER TAŞLADI

Biber gazına dayanma testinin ardından kalkanlarla çatı kurma eğitimi aldılar. Polisler tarafından alınan bilgiler doğrultusunda çatı kuran personelleri polisler taşladı. Oluşturdukları çatı altında kısa süre taşlanan zabıta personelleri bu aşamayı da başarı ile geçtiler. Son zamanlarda toplumsal olaylarda daha fazla görev alan ekipler, biber gazı taşlanma, çatı kurma gibi eğitimlerin yanı sıra olaylarda kurum amirlerini koruma eğitimi de aldılar. 2 gün süren eğitime katılan 25 zabıta personeli aldıkları zorlu eğitimin ardından çevik kuvvet polisleri tarafından da tebrik edildi.

sanlıurfa.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber