Diyanet TV, Miraç Gecesi yayına başlıyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet TV'nin TRT Anadolu televizyonundan Miraç Gecesi test yayınına başlayacağını açıkladı. Görmez, bu sene hac kayıtlarının da 1 milyon 300 bine ulaştığını kaydetti.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kayseri'ye gelen Prof. Dr. Mehmet Görmez, Vali Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti. Çok güzel bir vesileyle bu şehirde olduğunu ifade eden Görmez, bu seneki Kutlu Doğum Haftası'nın konusunun 'Hz. Peygamber kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku' olduğunu anımsattı.

İlk programı yurtdışındaki millet varlığıyla birlikte Danimarka'da gerçekleştirdiklerini belirten Görmez, Kutlu Doğum Haftası'nın büyük bir gelenek haline geldiğini belirtti. "Bu günler insanımızın zaten yüreğinde var olan peygamber sevgisini, bir bilgiye ve bilince dönüştürmeye vesile oluyor" diye konuştu.

'DİYANET TV, MİRAC GECESİ TEST YAYINA BAŞLIYOR'

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Mehmet Görmez, Diyanet TV'nin yayın hayatına başlamasıyla ilgili bir soruya "TRT Anadolu kanalıyla bir anlaşma yaptık. DİB o kanal içerisinde yayına başlayacak. İlk deneme yayınına Miraç Gecesi'nde, ilk yayınlara da Ramazan ayında başlamış olacağız inşallah. Yaygın din eğitimi ağırlıklı bir kanal olacak bu" cevabını verdi.

Kur'an-ı Kerim'in okullarda seçmeli ders olduğu hatırlatılarak öğrencilerin abdest alması ve başörtüsü meselesinin netleşip netleşmediğinin sorulması üzerine de Görmez, fetva işlerinin Din İşleri Yüksek Kurulu'na havale edildiğini söylemekle yetindi.

Hac kotası hakkındaki başka bir soru üzerine de Görmez, "Her sene biz önce normal kotamızı kullanıyoruz. Daha sonra fazlasına talip oluyoruz. Ama ortada bir gerçek var. Zannediyorum 1 milyon 300 bine ulaştı müracaat sayımız. Ancak her sene sadece 100 bin vatandaşımızı gönderme imkanına sahibiz" cevabını verdi.

Daha sonra Görmez, Vali Bilici'ye arma ve kitaplardan oluşan hediye sundu. Bilici de Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e halı hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber