Lalahan Aile Okulu eğitime başladı

Mamak Belediyesi tarafından kurulan Lalahan Aile Merkezi'nde, aile okulu eğitimi başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mamaklı kadınları daha donanımlı bireyler olarak yetiştirme fikriyle hareket eden aile okullarında çeşitli branşlarda dersler veriliyor. 77 kadının kursiyer olarak katıldığı aile okulunun yaklaşık bir buçuk ay sürmesi hedefleniyor.

Aile okullarına devam eden kadınlar kişisel gelişim, cilt bakımı, adab-ı muaşeret ve sağlıklı beslenme gibi konularda teorik ve pratik derslerle kendilerini geliştiriyor. Mamaklı kadınların ihtiyaçlarına göre ekstra derslerinde konulabildiği aile okullarında alanında uzman bir kadroyla eğitim veriyor.

Mamak'ta uygulamaya koyduğu projelerle büyük bir değişim başlatan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Belediyemiz sınırları içerisinde büyük değişim ve dönüşüm hamleleri ortaya koyduk. Çok yönlü olarak ortaya koyduğumuz bu projelerle Mamak, Başkentin Yükselen yıldızı haline geldi. Aile merkezlerimiz bünyesinde eğitim veren aile okulları ile Mamaklı kadınlara kendilerini geliştirme imkanı sunuyoruz. Aile içerisinde annenin eğitici rolünü çok önemsiyoruz. Eğiticilerin eğitimi adı altında yaptığımız çalışmalarda her ailede anne, eğitim sürecine aktif olarak katılıyor. Aile okullarımız büyük teveccüh görüyor, bu yüzden de aile okullarımızın sayısını hızla artırıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber