Fırtına tüm yurdu vurdu: 5 ölü, 10 yaralı/ Video

Haber Giriş : 18 Nisan 2012 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün sabah erken saatlerden itibaren etkili olan fırtına, tüm Türkiye'de öğle saatlerinden itibaren etkisini daha da arttırdı. Ankara, Eskişehir, Denizli, Konya, Isparta, Bursa ve İzmir'de hayatı olumsuz etkiledi.

Şiddetli fırtına nedeniyle oluşan trafik kazasında Denizli'de 1 kişi hayatını kaybetti. Konya - Ankara karayolunda kum fırtınası nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında ise 2 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Bolu'da uçan çatı ise 1 kişiyi öldürdü 1 kişi ağır yaralandı. Kırıkkale'de de 1 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca fırtına nedeniyle tüm yurtta oluşan kazalarda çok sayıda vatandaş yaralandı.

BOLU

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı İbrahimözü köyünde fırtınanın, onarımı yapılan evin çatısını uçurması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Safranlar mahallesinde Ali Lafçı (62) ve Mehmet Dilmen (50) isimli vatandaşlar, tek katlı bir evin çatısını onardıkları sırada fırtına çıktı. Şiddetli fırtına nedeniyle çatının bir bölümü uçtu. Fırtına, çatıda bulunan Ali Lafçı'yı 15 metre uzaklıktaki tek katlı bir evin çatısına, Mehmet Dilmen'i de çatıyla birlikte 10 metre uzağa savurdu. Köylüler, yaralanan 2 kişi için ambulans istedi. Köye, Sakarya'nın Taraklı ilçesinden ambulans gönderildi. Durumlarının ağır olması nedeniyle yaralılar, köylüler tarafından Göynük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Ali Lafçı, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralının hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

ANKARA

Ankara'da saatteki hızı 60 km'yi bulan fırtına nedeniyle İbn-i Sina Hastanesi'nin Büyük Acil Servisi'nin çatısı uçtu. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ankara'nın bazı semtlerinde fırtına nedeniyle binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi.

KONYA

Saatteki hızı 75 kilometreye ulaşan lodos ve kum fırtınası nedeniyle Konya- Ankara ve Konya- Ereğli karayollarında sürücüler zor anlar yaşadı. Görüş mesafesinin yer yer sıfıra düşmesi nedeniyle meydana gelen 2 kazada 8 kişi hafif yaralandı. Bazı bazı kesimlerde araçlar kısa süreli mahsur kalırken, trafik ekipleri sürücüleri uyardı.

KIRIKKALE

Kırıkkale'de, şiddetli rüzgar nedeniyle kafasına çatıdan düşen kiremit isabet eden kadın hayatını kaybetti. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, merkeze bağlı Ahıllı Beldesinin Arpalık Çukuru köyünde, evinin bahçesinde ot temizliği yapan Nazife Gümüş'ün (51) kafasına şiddetli rüzgar nedeniyle çatıdan düşen kiremit isabet etti.

Yakınları tarafından ağır yaralı olarak Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırılan Gümüş, burada yapılan müdahaleye rağmen beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi.

Hastaneye gelen Gümüş'ün yakınları fenalık geçirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor. Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu'nda fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan üniversite öğrencisi Kerim Yıldırım (26) yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yıldırım'ın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Fırtına nedeniyle bazı iş yerlerinin tabelaları zarar gördü, Eskişehirspor Tesisleri'ndeki antrenman sahasının koruma telleri devrildi, bazı binaların çatılarında hasar meydana geldi. Sürücüler, şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Cep telefonlarıyla iletişim sağlanamadı.

Fırtınanın gün içinde hızını azaltacağı, yarına kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.

DENİZLİ

Denizli'nin Çal İlçesi'ne bağlı Kaplanlar Köyü'nde çiftçi 28 yaşındaki İsmail Karagönlü, motosikletiyle seyir halindeyken, şiddetli lodos nedeniyle dengesini kaybetti ve aracıyla savrulup şarampole uçtu. Karagönlü, olay yerinde hayatını kaybetti.

ISPARTA

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde sabah saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle bir caminin minaresi yıkıldı, pek çok ev ve işyerinin çatısı uçtu. Çatıdan uçan kiremitin başına isabet ettiği 41 yaşındaki Kezban Öztürk ağır yaralandı.

İlçe merkezindeki bir fırının bacası ve çatısı rüzgarın etkisiyle uçarak çocuk parkına düştü. Parkta kimsenin bulunmaması olası can kaybı ve yaralanmaları önledi.

Merkeze bağlı Yarıkkakya Köyü'nde ise bir kömür ocağının şantiyesinin çatısı, park halindeki araçların üzerine uçtu. 4 aracın tavanı çöktü, camları kırıldı.

BURSA

Bursa'da bir trafoda yangın çıktı, şehrin büyük bölümüne elektrik verilemiyor.

İZMİR

İzmir'de Saat 09.00 sıralarında başlayan ve saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına ve sonrasında oluşan sağanak yağış, kentin bazı bölgelerinde hayatı kısmen felç etti. Fırtınayla birlikte bazı ağaçlar devrilirken, yağmur nedeniyle de yollar da su birikintileri oluştu, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Körfezdeki yüksek dalgalar nedeniyle vapur seferleri aralıklarla iptal edildi. Fırtına ve yağmurdan İzmirliler de tüm hazırlıklarına rağmen zor anlar yaşadı. Havadaki çöl tozu nedeniyle yağmur özellikle ilk dakikalarda çamurlu yağdı.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da hızı saatte 100 kilometreye kadar çıkan rüzgar, bazı binaların çatılarına zarar verdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'ndeki Kocatepe Hayvan Hastanesi'nin çatısı, fırtına nedeniyle uçtu. Çatıdan çıkan malzemeler ise kampüsün çeşitli yerlerine dağıldı.

Rüzgar, şehir içinde de elektrik direklerinin yıkılmasına, bazı binaların çatılarındaki tuğlaların savrulmasına neden oldu. Vatandaşlar, rüzgar nedeniyle yürümekte zorluk çekti. Fırtınanın etkisinin gece yarısına kadar devam edeceği belirtildi.

Lodos nedeniyle Dinar ilçesindeki okullarda bugün eğitime ara verildi.

AYDIN

Aydın'ın Söke İlçesi'nde sabah erken saatlerinde başlayan lodos fırtınası etkili oldu. Çatılardaki televizyon antenleri ve kiremitler uçarken, ilçenin çeşitli bölgelerinde ağaçlar devrildi ve dalları kırıldı.

BODRUM

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde dün akşam başlayan ve bu sabah saatlerinde etkisini arttıran şiddetli lodos nedeniyle balıkçı kayıkları battı, feribot seferleri iptal edildi. Lodosun etkisini sürdüreceği belirtilirken, belediye zabıta ve itfaiye ekipleri alarma geçti.

Bodrum'da etkili olan ve saatteki hızı 70 kilometreyi aşan şiddetli lodos, ilçede hayatı felç etti. Turizm sezonunun başında tatil için gelen Hollanda ve Danimarkalı turistler otellerinden çıkamazken; Bitez, Ortakent-Yahşi ve Turgutreis beldesi sahilindeki küçük balıkçı kayıkları battı, hasar gördü. Amatör balıkçılar teknelerini kurtarmak için saatlerce uğraşmak zorunda kalırken, Ortakent-Yahşi Belediyesi Limanı'ndaki mendirek, dev dalgalar nedeniyle parçalandı ve kayalar denize sürüklendi. Bodrum limanında da bazı kayıklar battı. Sahildeki bazı ahşap iskeleler de parçalanarak hasar gördü. Bugün yapılması gereken Bodrum-İstanköy (Kos)-Bodrum ve Bodrum-Datça feribot seferleri dalga yüksekliğinin açık denizde 5 metreyi aşması nedeniyle iptal edildi.

KÖYCEĞİZ

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde sabah saat 08.00'de başlayan ve saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan lodos yaşamı felç etti. İlçede elektrikler kesilirken özellikle Köyceğiz Gölü'nde büyük dalgalar meydana geldi. Dalgalar sahildeki kafeteryalarda hasara yol açtı, sandalye ve masalar havalarda uçuşurken, brandalar yırtıldı. Asırlık ağaçların dalları koptu.

AA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber