Cümbüş-ü Cemaat kahkahalarla izlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Kültür Sanat Günleri kapsamında perde açan ve geleneksel Türk Tiyatrosu öğeleriyle bütünleştirilen ?Cümbüş-ü Cemaat? adlı komedi oyunu da beğeni ile izlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde perde açan oyunu Gebzelilerle ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü İsmail Civelek de izledi. Yönetmenliğini Kemal Şamdanlı'nın yaptığı oyunda Bulut Güneş, Ali Cengiz Akdeniz, Eser Ercan Akın, Nilay Azaklıoğlu, Cansu uzun, Özel Yollu, Harika Adıduyulmuş, Muhammet Atalay Gökhan S. Cengizoğlu, Melih Keser, Selçuk Çağlar, Baran Acar, Yaşar Türken Hande Akman ve Ayşe Gürer rol aldı.

Zengin bir konakta geçen oyunda, konağın herşeyinden sorumlu paragöz, cingöz, kurnaz kahyası İbiş'in maceraları konu ediniyor. Konağın sahibi Asaf Bey ve kızı Şefika'nın damat adaylarıyla olan komik hikayesi ve konağa gelen damat adaylarının İbiş'in kurduğu tuzaklara düşmesi ise komik anlara sahne oldu. Orta oyunu mizansenli oyun Gebzelilere keyifli ve kahkaha dolu anlar yaşattı.

Oyunun sonunda Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü İsmail Civelek, sahneye çıkarak sanatçıları oyundaki performansları nedeniyle kutladı.

Öte yandan etkinlikler kapsamında Gebzeli minikler de unutulmuyor. 3 boyutlu animasyon, komedi türündeki ?Sevimli Cüceler, Cino ve Jülyet? adlı film çocuklar için gösterildi. William Shakespeare'in ünlü Romeo ve Juliet oyununun, 3D animasyon dünyasına uyarlaması olan eğlenceli filmde, cücelerin sevimli dünyası çocukları çok eğlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber