Depremde öldürmeyen kerpiçi bulan öğrenciler ödüllendirildi

Mersin'in Tarsus ilçesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Yıldırımhan Bahar Koleji, İstanbul Fatih Kolejleri tarafından organize edilen 8. Sosyal Bilimler Olimpiyatında (SOBİO) 2 gümüş ve bir bronz madalya alarak Tarsus'un gururu oldular.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Fatih Kolejleri tarafından 8.'si düzenlenen Sosyal Bilimler Olimpiyatı (SOBİO) yarışmasına, toplam 58 ilden 105 okul ve 407 öğrenci madalya için ter döktüler. Yarışma takdim, forum, İngilizce takdim ve proje kategorilerinden oluştu.

Özel Yıldırımhan Bahar İlköğretim Okulu yarışmaya proje ve takdim kategorilerinde katıldı. Proje alanında M.Şahin Demir ve Efe Barış Coşmaz, ?Depremde öldürmeyen kerpiç? konulu projeleri ile 407 öğrenci arasında gümüş madalya almaya hak kazandı.

Öğrencilerin yapmış olduğu proje seçkin jüri üyelerinin taktirini topladı. Takdim kategorisinde ise 7. Sınıf öğrencisi M.Can Eker ?Hoşgörü şehri ?Medeniyet Şehri Tarsus? konulu sunumu ile bronz madalya almayı hak kazandı.

İstanbul Bahçelievler Fatih Kolejinde düzenlenen ödül törenine Avrupa Birliği'nden sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış katıldı. Bağış yapmış olduğu konuşmada, ''Ülkemizin geleceğini sosyal bilimciler şekillendirecek. Bu yüzden sosyal kabiliyeti yüksek gençlere ihtiyaç var. Bu gençlere teşekkür ediyorum ve onları yetiştiren eğitim camiasını kutluyorum'' dedi.

Özel Yıldırımhan Bahar İlköğretim Okulu Müdürü Ali Erdoğan ise "Okul olarak tüm alanlarda yetenekler çıkardığımız için çok mutluyuz. Bahar Koleji olarak, düşünen, muhakeme eden, analiz yaparak sonuçlar çıkaran ve bunları hayata tatbik eden nesiller yetiştirmek hedefimizdir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber