Muğla Üniversitesi'nde bomba korkusu

Muğla Üniversitesi Yerleşkesi içindeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) binasının ikinci katındaki tuvaletin sifonunun içinde bomba düzeneği bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bomba uzmanları, yaklaşık 3 saat içeride kalırken binada bulanan yaklaşık 700 öğrenci boşaltıldı ve çevrede geniş güvenlik tedbirleri alındı.

İİBF binasında temizlik görevlisi olarak çalışan Umut Demirhan, sabah saatlerinde tuvaletlerde temizlik yaparken sifonu çekti. Çalışmaması üzerine kapağını açtı. Siyah bir torba ve etrafına sarılı kablolar görmesi üzerine üniversite güvenliğine haber verdi. Olayın rektörlüğe bildirilmesinin ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Asayiş ekipleri çağrıldı. Sivil ekipler, bina çevresinde de geniş güvenlik önlemleri aldı. Marmaris ilçesinden çağrılan bomba imha uzmanları, sifondaki pakette inceleme yaptıktan sonra koruyucu elbiseler ve uzaktan patlatılmasını önlemek amacıyla sinyal kesici (jammer) ile içeri girdi. Bomba uzmanları, tuvalet dışından sifon içindeki paketin sese duyarlı olup almadığına bakmak içinde küçük çaplı bir patlatma yaptı. Bomba uzmanları çalışmalarını sürdürürken olay yerine, yangın ve yaralanmalara karşı Muğla Belediye İtfaiyesi ve 112 Acil Sağlık ekipleri çağrıldı. Bomba uzmanları çalışırken bina çevresinde bulunanlar uzaklaştırıldı. İİBF binasına Olay Yeri İnceleme ekipleri de geldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber