Erzurum'da tacizci öğretmene rekor ceza

Sınıfta 8 öğrencisine 'eşek gibi dönersin' tehditli cinsel taciz davası sonuçlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da sınıfta 8 öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan öğretmene 56 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Erzurum'da öğretmenin öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği cinsel taciz olayı, 2009-2010 yılı eğitim-öğretim yılları arasında Tortum ilçesine bağlı Esendurak Köyü İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Sınıf öğretmenliği yapan Muhammet Faruk K., iddiaya göre, okulda eğitim gören 8 öğrencisine elle tacizde bulundu. Sınıfta ve ögretmenler odasında öğrencileri sıra masası ve masaya yatırarak 'eşek gibi dönersin' tehditleri ile sınıf öğretmeninin tacizine uğrayan öğrenciler, tacize uğradıklarını ailelerine ağlayarak itiraf etmeleri üzerine ortaya çıktı.

4., 5., 6. sınıf öğrencileri M.E., (10), S.A.(10), A.K. (10), S.Y. (10), B.T. (11), Ş.K. (11), Z.E.(10) ve Z.Y.'nin (10) aileleri, okul müdürü ve öğretmenlerin bilgisine başvurması üzerine Tortum Cumhuriyet Savcılığı'na giderek sapık öğretmen Muhammet Faruk K. hakkında şikayetçi olundu.Öğretmen Muhammet Faruk K. Tortum Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'tehditle cinsel istismar' suçundan tutuklanarak cezaevine kondu.

SINIFTA, ÖĞRETMENLER ODASI'NDA, ARŞİV'DE TACİZ'

Erzurum Cumhuriyet Savcısı Mesut Cihangir'in hazırladığı iddianameye göre, Tortum Esendurak İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Muhammet Faruk K. (26), sınıfta öğrencilere tacizde bulunduğu olay şöyle yaşandı.

"Sınıfta öğrenci S.Y.'nin tacize uğraması ile çığlık atarak bağırması', 'Faruk öğretmen terbiyesiz şeyler yapıyor' diyerek, 16.05.2009 günü öğrenci M.E.'yi öğretmenler odasında kimsenin olmadığı bir sırada yanına çağırarak sandalyeye oturturup bacaklarını okşayarak tacizde bulunduğu ortaya çıktı. Öğrenci S.Y.'ye tepki gösteren öğretmen Muhammet F.K., "Eşek gibi dönersin' diyerek tehdit ederek tacizde bulundu. 6.sınıf öğrencisi olan öğretmenin öğrencileri sürekli döverek tehdit ettiğini, sınıfta kalan öğrenci B.T.'nin poposunu eliyle taciz ettiği, sınıfta kitap okurken bacaklarını okşadığı iddiaları üzerine ailelerin şikayeti üzerine öğretmen Muhammet F..K. gözaltına alındı.

ÇOCUK PSİKİYATRİSTİ, 'SÜRTÜNMEK SURETİYLE TACİZ' RAPORU

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatristi Anabilim Dalı Başkanlığı'nın verdiği rapora göre, "Mağdurelerin cinsel taciz olayına maruz kaldıkları, şüphelinin mağdurenin poposuna abandığı, vücuta cinsel organı sokma gibi imkanı varken, sadece sürtünmek süretiyle cinsel istismarda bulunduğu, mağdurenin dönmek istememesi üzerine, 'eşek gibi dönersin' mağdureye cebir uyguladığı emlemlerine devam ettiği görüşüne yer verildi.

Tortum Nöbetçi Sulh Ceza Mhakemesi tarafından 15 Mayıs 2009 günü tutuklanan ve öğrencilerin yapılan muayene sonrası öğrencilerin ruh ve beden sağlığında bozulma olduğu gerekçesiyle Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yaklaşık 1.5 yıl cezaevinde yattıktan sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan öğretmen Muhammed Faruk K. hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan 15 sayfalık iddianamede TCK'nın 103/1-a ve 103/6 maddeleri uyarınca 'mağdurun beden ve ruh sağlığını

bozacak şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan 2'şer kez en az 15'er yıl hapis cezası istendi. Savcılık TCK'nın 103/1 maddesi uyarınca 'çocuğun nitelikle cinsel istismarı' suçundan toplam 21 ile 56 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

8 ÖĞRENCİYE TACİZ SUÇUNDAN 56 YIL 5 AY 7 GÜN HAPİS

Karar duruşmasın katılmayan ve bir önceki mütalaa duruşmasına katılarak kendini savunan öğretmen Muhammed Faruk K., "Suçlamaları kabul etmiyorum. Böyle bir şey yapacak biri olmadığımı öğrencilerim ve arkadaşlarım da bilir. Sınıfta ve öğretmenler odasında böyle bir cinsel taciz olayının gerçekleşmesi mümkün edğil. Öğretmenler odası ve sınıf girişi öğretmenler odasına bakıyor. Birkaç veli beni okulda görev yapmamı istemiyordu. Bu tamamen bir komplodur" dedi.

Mahkeme, karar duruşmasında öğretmen Muhammed Faruk K.'yi TCK' 103/1-a ve 103/6 maddeleri uyarınca 'mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun cinsel istismarı' 'tehditle cinsel istismar' suçunu 8 öğrenciye işlediği gerekçesiyle 56 yıl 5 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı.

Karar duruşmasına gelmeyen öğretmen hakkında verilen 56 yıl 5 ay 7 gün hapis cezası hükmü ile birlikte öğretmen Muhammet Faruk K. hakkında gıyabi tevkif müzekkeresi çıkarılarak yakalama emri çıkarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber