Kutsal emanetlerin fotoğrafları Batman'da sergilendi

Batman'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Diyanet Derneği mensupları ve il müftülüğü tarafından Turgut Özal Bulvarı Yaşam Hastanesi yanında açılan çadır ziyaretçi akınına uğradı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Bülent Uygun, ?20 Nisan 571 tarihinden bu tarafa O'nun ışığı tüm insanlık alemini tüm kainatı aydınlatmaya devam ediyor. Bu gün insanlık içinde bulunduğu çağda her zamankinden daha çok ona muhtaç. Onu anlama ihtiyacı duyuyor.? dedi.

Batman Diyanet Derneği mensupları ve İl Müftülüğünün düzenlediği programda emeği geçenlere teşekkür eden Uygun, ?Tabi bu kutlamaların bir şeylere vesile olması lazım. Her zamankinden daha çok hazreti Peygamberin öğretisine ihtiyacımız olan bir çağdayız. Hazreti Peygamberimizi gerçek manada anlayanlardan olmamızı diliyorum.i? şeklinde konuştu.

Daha sonra İl Müftüsü Hasan Çağlar, Kutlu Doğum Haftası ile ilgili bilgi verdi. İlk etkinlik nedeniyle dua eden Çağlar, toplum ve insanlığın Hazreti Muhammed(sav)'in ahlakına ve sünnetine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

İçinde Peygamber Efendimizin öğütleri ve O'nun için söylenenleri içeren sözlerle kutsal emanetlerden bazılarının fotoğraflarının yer aldığı çadır, Vali Yardımcısı Bülent Uygun, İl Müftüsü Hasan Çağlar, AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin tarafından açıldı.

Sergiyi gezen vatandaşlar oldukça duygulu anlar yaşadı. Özellikle bayanların gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Sergiyi gezen vatandaşlara kitap ve gül dağıtıldı. Gül suyu ve tatlı ikram edildi. Sergi iki gün boyunca saat 10:00 ile 18:00 arası açık olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber