Yenipazarlı umreciler dualarla uğurladı

Yenipazar'da umreciler için Merkez Çarşı Cami önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 07:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yenipazar'da umreciler için Merkez Çarşı Cami önünde uğurlama töreni düzenlendi. Duygulu anların yaşandığı törende, Diyanet İşleri Başkanlığı'na kayıt yaptıran Yenipazar İlçesinin umrecileri uğurlandı. Kutsal topraklara hareket eden umrecilerin yakınları ise sevinç gözyaşlarıyla; 'Bizden selam götürün Allah Resulü'ne. Kabe'de bizim için de dua edin' diyerek, Allah'a ve Allah Resulü'ne olan muhabbetlerini dile getirdiler.

Umrecilerin 10 günü Mekke şehrinde, 10 günü de Medine şehrinde olmak üzere toplam 20 günlük bir programa katılacaklarını ifade eden İlçe Müftüsü Mustafa Aydın; "Yenipazar halkının, kutsal beldelere gitme konusundaki duyarlılığı had safhada, 4 yıldan bu yana İlçemizden kutsal topraklara 50-55 kişi ile grup olarak gönderiyoruz. Bu senede 43 kişi gidiyor. Yine her yıl yüzlerce vatandaşımızı umreye ve Hac farizasını yapmak üzere kutsal topraklara gönderiyoruz. Havanın soğuk olmasına rağmen bu meydanda bulunan yüzlerce kişi bu heyecanın ve ilginin bir göstergesi. Umreye gidecek vatandaşlarımızın gidişlerinin bir turistik gezi değil, istifade edilecek, yaşam tarzlarımızı düzenlemek için birer fırsat olduğu bilincinde olmalarını istiyorum. 20 günlük umre programından en iyi şekilde istifade etmelerini tavsiye ediyorum. Bizler müftülük olarak bu konuda kendini geliştirmiş 1 rehber görevli arkadaşla vatandaşlarımızın umre boyunca yardımcısı olacak onlara rehberlik yapacağız. Zaten umre öncesi vatandaşlarımızı seminerlerimizle eğiterek orada karşılaşabilecekleri durumlara hazır ettik. İnşallah umreye giden vatandaşlarımızı oralardan en güzel şekilde istifade etmiş olarak ve sağlıklı bir şekilde tekrar aramızda görmek istiyoruz."

"TÜM DÜNYA MÜSLÜMANLARI İÇİN DUA EDİN"

Benim temennim bu kardeşlerimizin kazasız belasız güzel bir yolculuk etmesi ve sonuçta o mübarek topraklara Allahın resulünün ve Allahın evinin bulunduğu Mekke-i Mükerreme'ye inşallah sağlık, sıhhat içinde ulaşırlar diyen Müftü Aydın; "Bu arada temennimiz odur ki umreye gidip de hacca gitmeyen kardeşlerimize Cenab-ı Allah inşallah haccıda nasip eder.Bu yolculuk umrede olsa sonuçta bir nasip meselesidir. Oraya gittiğiniz zaman zamanınızı inşallah bol bol ibadetlerle, namazla ve tavafla geçirirsiniz. İnşallah bol bol dua edin. Bizler için, yakınlarınız için, kardeşlerimiz için, ülkemiz için, Milletimizin birliği berberliği, kardeşliği için dua edin. Tüm dünya Müslümanları için dua edin. Müslümanların birliğe, beraberliğe, barışa ihtiyacı var. O mekanlar duaların kabul edildiği mekanlar. O mübarek topraklara Allah'ın resulüne selam götürün Sizler buradan giderken bütün varlığınız çoluk çocuğunuz bizlere, sizleri de Allah'a emanet ediyoruz. Bizlerin selamlarını Kabe'ye, Rasulullah'a, Arafat'a, Uhud'a, zemzeme ve bütün kutsal beldelere götürünüz" dedi. Aydın konuşmasının ardından dua okudu. Umreciler, yakınlarının tekbirlerle salavatlarıyla uğurlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber