Koli bandı cinayeti sanıklarına toplam 33 yıl hapis

Bursa'da, eski eşiyle birlikte olan adamı çamaşır ipi ve koli bandıyla bir sandalyeye bağlayıp boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık 25, ona yardım ettiği iddia edilen eski eşi ise 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen tutuklu sanık A.H. (31), son kez hakim karşısına çıktı. Eski eşi olan tutuklu sanığa cinayet sırasında yardım etmekle suçlanan 2 çocuk annesi tutuksuz sanık H.C. (27) ise karar duruşmasına katılmadı. Son sözü sorulan sanık A.H., çok pişman olduğunu belirterek, "Mahkemenin takdirine sığınıyorum" dedi.

Mahkeme, tutuklu sanığı "kasten öldürme" suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından sanığın cezası duruşmadaki iyi hali sebebiyle 25 yıla indirildi. Bu arada "cinayete yardım etmek"le suçlanan tutuksuz sanık H.C.'nin cezası, mahkeme heyetini ikiye böldü. Mahkemenin kadın üye hakimi, H.C.'nin delil yetersizliğinden beraatini istedi. Fakat H.C., oy çokluğuyla "adam öldürmeye yardım etmek" suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 2 yıl önce Yıldırım ilçesi İpekçilik Caddesi'nde meydana gelmişti. Eşinden ayrılan 2 çocuk annesi H.C., nakliyecilik yapan E.T. (39) ile birlikte yaşamaya başlamıştı. Eski karısının bu durumundan rahatsız olan sanık A.H., söz konusu adrese gidip eski eşine çağırttığı iddia edilen maktul E.T.'nin el ve ayaklarını çamaşır ipi ve koli bandıyla bağlayıp boğarak öldürdükten sonra kaçtığı Kütahya'da yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber