Bursa'da 9 kişinin öldüğü hastane yangınında beklenen rapor geldi

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde 9 kişinin ölümüyle neticelenen yangınla alakalı davada, mahkemenin celselerdir beklediği bilirkişi raporu geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yangının çıktığı görüntüleme merkezinin sahibi doktor ile eski başhekim 8'de 2, diğer 4 sanık ise 8'de 1 kusurlu bulundu.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "taksirle yangına ve birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15'er yıla kadar hapisleri istenen eski Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Mehmet G., eski teknik işlerden sorumlu müdür yardımcısı Yakup G. ve elektrik elektronik mühendisi Süleyman K. tekrar hakim karşısına çıktı. Görüntüleme merkezinin sahibi Dr. Erol K. ile eski başhekim Osman Naci Ç. ile eski hastane müdürü Salim Ö. ise bugünkü duruşmaya katılmadı.

Yangında yakınlarını kaybeden bazı müştekilerin katıldığı davada mahkeme, celselerdir beklenen bilirkişi raporunun geldiğini bildirdi. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi kanalıyla uzman akademisyenlerden oluşan bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan rapora göre, yangınla alakalı ihmali bulunanlara belli oranlarda kusur verildi. Buna göre, yangının çıkış yeri olarak bilinen görüntüleme merkezinin sahibi Dr. Erol K. ile eski başhekim Osman Naci Ç. 8'de 2 oranında kusurlu bulundu. Diğer 4 sanığın ise 8'de 1 kusurlu olduğu ifade edildi.

Duruşmada söz alan Yakup G.'nin avukatı, müvekkili hakkında verilen disiplin cezalarının kaldırıldığına dair mahkeme kararlarını ibraz ederken, sanığın duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti. Tutuksuz sanıklardan Yakup G.'nin duruşmalardan vareste tutulmasına karar veren mahkeme, bilirkişi raporunu inceleyip beyanda bulunmaları için taraf avukatlarına mühlet vererek davayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber