Topladıkları mavi kapaklar engelli öğrenciye sandalye oldu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Özel Manavgat İlköğretim Okulu öğrencilerinin topladığı 10 bin plastik kapak bir engelli öğrenciye tekerlekli sandalye oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Koleji öğrencileri topladıkları 10 bin mavi kapağı Antalya Engelli Özürlü Kimsesiz Çocuklara Yardım Eli Derneği'ne teslim etti. Dernek Başkan Yardımcısı Harun Dikme ile dernek koordinatörü Semiha Kavlak, toplanan mavi kapak karşılığı okula bir yürüme engelli tekerlekli sandalye verdi.

Okul Müdürü Ahmet Çakır, toplanan kapak karşılığı okullarına verilen tekerlekli sandalyeyi Demre (Kale) Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda okuyan ve okula annesinin sırtında taşıma ile gelen Murat Yusuf Topçu isimli engelli öğrenciye bağışladıklarını açıkladı.

Dernek Başkan Yardımcısı Harun Dikme, Demre'ye giderek engelli öğrenci Murat Yusuf Topçu'ya sandalyeyi vereceklerini söyledi. Dikme, 10 bin mavi kapak toplayana tekerlekli, 35 bin toplayana ise akülü engelli arabası verdiklerini söyledi.

Dikme, Demre'de anne sırtında okula gidip gelen öğrenci Topçu ile Antalya bölgesinde 5 ay içinde 28 tekerlekli sandalye bağışında bulunduklarını kaydetti.

Okul Müdürü Çakır, "Bir engelli öğrencimizin engelini aşmada yardımcı oldukları için öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz ayrıca kendi aralarında topladığı 613 lirayı engelliler derneğine bağışladı. Engellilerin engellerinin aşması için var gücümüzde çalışacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber