Küçük rektör, geleceğini 'Başarı'da görüyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, koltuğunu Fatih Temiz İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Sıla Sarıibrahimoğlu'na bıraktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küçük rektör, gelecekte Başarı Üniversitesi'nde okumayı hedeflediğini söyledi. Mevcut 4 fakülteyi geliştirmek istediğini ifade eden Sarıibrahimoğlu, Astronomi ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi'nin mutlaka olması gerektiğini kaydetti.

Canik Başarı Üniversitesi'nin Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Sürekli Eğitim Merkezi'ne gelen Fatih Temiz İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri, okul müdürü Nusret Sarı ile birlikte Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir'in konuğu oldu. Misafirlerini çiçeklerle karşılayan Prof. Dr. Bekdemir, koltuğunu üçüncü sınıf öğrencisi Sıla Sarıibrahimoğlu'na bıraktı. Küçük rektör, ciddi tavırları ve konuşmasıyla Prof. Dr. Bekdemir'i de etkiledi.

2012-2013 yılında açılacak Canik Başarı Üniversitesi'nin çok başarılı olacağına inandığını söyleyen Sıla Sarıibrahimoğlu, düşüncelerini ve hedeflerini ortaya koydu. Sıraibrahimoğlu, ?Tabi ki yurtlarda kalan kişiler sağlıklı şekilde barınacaklar. Kantinlerimizde ve yemekhanelerimizde çok sağlıklı yiyecekler satılacak. Farklı farklı bölümler açmayı düşünüyorum. Astronomi ve uzay bilimleri fakültesi ile resim, müzik, tiyatro, sinema gibi ilgi duyan kişiler için güzel sanatlar fakültesi açmayı düşünüyorum. 4 fakültemiz var ve bunları geliştireceğiz. Akademisyenler de üniversitesini büyütebilecek, başarılı yapabilecek araştırma yapmalı, dünyadaki üniversiteleri araştırıp onun yükselmesini sağlamalıdır. Kurmaya çalıştığımız moleküler biyoloji ve genetik bölümünde bir kanser araştırma merkezi kurmaya çalışılıyor. Burada kansere çare olacak araştırmalar yapılmasını bekliyorum." dedi.

Prof. Dr. Yunus Bekdemir'e üniversitesinde profesör olup olmadığını soran küçük rektör, 5 profesör, 3 doçent, 15 yardımcı doçent bulunmasını ?çok hoş' sözleriyle değerlendirdi. Sıla Sarıibrahimoğlu, 400 öğrenci ile açılacak üniversitede öğrenci kapasitesinin 5 binin üzerine çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.

Canik Başarı Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir ise çalışmalar hakkında küçük rektöre bilgi verdi. ?Burada yapmış olduğumuz çalışmaların bir kısmı, bahsetmiş olduğunuz hedeflerin alt yapısını da oluşturuyor.? diyen Prof. Dr. Bekdemir, ?İnşa ettiğimiz şu anki kongre ve kültür merkezinde bir tane uygulama sahnesi var. Yani öğrencilerimiz gelip orada eserlerini ortaya koyacaklar. İcra ettikleri eserleri ışığı, kostümü ve sesi ile ilişkilendirecekler. En başından beri Güzel Sanatlar Fakültesi'ni burada kurmayı istiyoruz. Ama söylediğiniz gibi birlikte geliştireceğiz. Üniversitemizi çok güzel tanıttınız." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber