Suruç'ta 'Yetenek Bende' Festivali

Şanlıurfa Suruç Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin sahne becerilerini gösterdiği ?Yetenek Bende' adlı festival düzenledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süredir devam eden ve çeşitli okullarda 60 ayrı gösterinin yarıştığı ?Yetenek Bende' yarışmasında eleme turlarının ardından final aşamasına gelindi. Final programı kapsamında Suruç ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen festivale Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut, Emniyet Müdürü Mehmet Şen, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Alper Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımcı okulların stant açarak çeşitli tarihi ve kültürel ögeleri tanıttığı festivalde, yöre mutfağından çeşitli yemekler, yöresel kıyafetler ve çiftçilikte kullanılan eski zirai materyaller tanıtıldı. Öğrencilerin hazırlamış olduğu resim sergileri, halk oyunları, tiyatro, illüzyon, komedi skeç, semazen ve birbirinden güzel bir çok gösteri sergilendi. Müzik öğretmenlerinden oluşan ekip ise verdikleri konser ile izleyicilere neşeli anların yaşandığı bir müzik ziyafeti yaşattı. Öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Akbulut etkinliği çok beğendiğini ifade ederek her gösterinin kendi dalında birinci olduğunu söyledi. Kaymakam Akbulut, "2 ay süren ve 60 gurubun yeteneklerini sergilediği yarışmanın sonucunda bu gün buraya geldik. Bu yarışmaya katılan ve şuanda alanda bulunan bütün yarışmacı arkadaşları tebrik ediyorum. Büyük bir medeni cesaret gösterdiler. Aslında onlar bizim gönlümüzün birincileridir. Bu organizasyonda yer alan öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Suruçlu genç kardeşlerimin yüzlerindeki ışığı görüyorum aydınlık ve daha kalkınmış modern Türkiye'ye olan inancım bir kez daha artıyor. Sizler bize güç veriyorsunuz Türkiye sizlerle daha kalkınmış daha gelişmiş bir ülke olacaktır." dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yapılan ?Yetenek Bende' festivalini ilk kez Suruç' ta gerçekleştirmenin halkı gururunu yaşadıklarını belirten Suruç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir,'' Festivalimiz çok renkli geçti çok büyük bir katılım sağlandı. Festivalde her bir okulumuz bir etkinlik yaparak stantlar açtı. Belli bir süredir devam eden ?Yetenek Bende' yarışmasına katılan öğrenciler bu festivale katılıp yeteneklerini sergiledi. Bu etkinlik hem öğrencilerimizde hem Suruç halkına çok büyük bir heyecan yarattı. Bu tür etkinlikler bundan sonraki süreçte de ilçemizde devam edecektir. Etkinliğe katılıp bize destek veren Suruç halkına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Gösteriler arasından dereceye giren öğrencilere plaketlerini takdim eden Kaymakam Akbulut, festivale katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber