Kaplan: Tütün kontrolünde 'düz paket' uygulamasını destekliyoruz

Yeşilay Cemiyeti Manavgat Şube Başkanı Fatih Kaplan, Avustralya ve Yeni Zelanda'da uygulamaya geçilen 'düz paket' uygulamasını desteklediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın Singapur'da yapılan Dünya Akciğer Sağlığı Kongresi'nde düz paket uygulaması sözleşmesine imza attığını belirten Fatih Kaplan, düz paket uygulaması ile tütün ve tütün mamullerinde reklamında son bulacağını söyledi. Düz paket uygulaması ile ilgili açıklama yapan Kaplan, Türkiye'nin 2013 yılı başında Yeni Zelanda ve Avustralya'da olduğu gibi hayata geçmesini umduklarını kaydetti. Ülkede her geçen gün sigara kullanma yaşının düştüğüne dikkat çeken Kaplan, Türkiye'de sigara kullanımının 11, alkollü içecek kullanımının ise 12 yaşına kadar düşmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'nin her yıl sigara kullanımına bağlı 30 milyar dolarını dumana harcayarak heba ettiğinin altını çizen Kaplan, tütün endüstrisinin sigara kullanımı gizli reklamlarla cazip hale getirmesine karşı mücadele toplumsal birlikteliğin şart olduğunu söyledi. Kaplan, "Düz paket uygulamasının ülkemizde bir an önce geçilmesini istiyoruz. Düz paketle birlikte tütün endüstrisinin tütün mamullerini cazip hale getirmeye yönelik çalışmaları da son bulacak. Geçen yıl ülkemizde 2 milyon 220 bin tiryaki tütün içimi bıraktı. Bunun 2012 yıl sonunda 3 bin 500 olmasını bekliyoruz. Düz paket uygulaması ile bu rakamını 5 milyonu kısa sürede bulacağına inanıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber