Boruların üzerinden düşen çocuk için 150 bin liralık tazminat talebi

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, isale hattı çalışması nedeniyle okul yakınına bırakılan su borularının üzerinden düşerek beyin kanaması geçiren 10 yaşındaki çocuğun ailesi, çalışmayı yapan şirket ve ihaleyi veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ)'ne 150 bin liralık tazminat davası açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2012 23:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küçük çocuğu ölümün eşiğine getiren olay, 19 Mart'ta Evren Mahallesi'nde meydana geldi. Hızırilyas Tepesi'ndeki içme suyu deposundan Yeni Yerleşim Bölgesi'ne su götürmek amacıyla SASKİ tarafından ihale yoluyla yaptırılan isale hattında kullanılan tonlarca ağırlıktaki borulardan bir bölümü, Evren İlköğretim Okulu yakınında çocuk parkının yanına konuldu.

Öğrenci velileri ve okul yönetimi, boruların çocuklar için tehlike oluşturduğunu belirterek, okul yanından kaldırılmasını istedi. Ancak borular kaldırılmadı. Üst üste bırakılan boruların üzerine çıkan Eray Yılmaz, dengesini kaybederek baş üstü borunun üzerine düştü. Başında çökme meydana gelen Yılmaz, ailesi tarafından Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan kontrolde, Yılmaz'ın beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı. Ameliyata alınan çocuğun kanaması, başarılı bir operasyonla giderildi. Beyin basıncını düşürmek için kafatası kemiğinin ufak bir kısmı alındı. Kafatası kemiği, dokuların yaşaması için bacağa yerleştirildi. Üç ay bacakta kalacak olan kemik, daha sonra operasyonla yerine nakledilecek. İki yıl spor yapması ve hareketli oyunlar oynaması yasaklanan talihsiz çocuk, eğitimine de devam edemiyor.

Küçük çocuğun babası Cemal ve annesi Hava Yılmaz, çocuklarının beyin kanaması geçirmesine neden olan boruları, güvenlik önlemi almadan okul yakınına bırakan şirket ile isale hattının ihalesini veren SASKİ'ye manevi tazminat davası açtı. Sakarya Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davada, Eray için 75 bin TL, anne ve babası için 60 bin TL ve iki kardeşi için de 15 bin TL olmak üzere toplam 150 bin TL'lik tazminat talep edildi.

Ailenin avukatı Zafer Kazan, mahkemeye sunduğu dilekçede, her biri 3,5-4 ton ağırlığındaki boruların kira ödememek ve daha fazla para kazanmak için çocukların oyun alanına, tehlike arz edecek şekilde istiflendiğini ileri sürdü. Çocuklar için tehlike oluşturan boruların kaldırılması için şantiye şefini uyaran okul idaresinin tehlikeyi görerek tutanak tuttuğunu belirten Kazan, bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için davalıların caydırıcı bir tazminata mahkum edilmesini istedi.

Baba Cemal Yılmaz ise okul yanına bırakılan içme suyu borularının, az kalsın oğlunun ölümüne sebep olacağını söyledi. Boruların okul yanındaki çocuk parkı içine konulmaması için görevlileri uyardığını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu: "Park alanına borular koyulurken onları uyardım. Buraya boruları koymayın. Burası okulun bahçesi, park alanı. Yarın burada çocuklar borunun altında kalır. Ezilir." dedim. Tekrar tekrar söylediğim halde kimse dikkate almadı. Bize bu sıkıntıyı yaşatanlardan şikayetçiyim."

Bu arada, SASKİ yetkilileri, olay yargıya intikal ettiği için herhangi bir açıklama yapmaya gerek olmadığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber