Bakan Şahin, engelliler şenliğine katıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 00:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Adana'nın merkez Çukurova İlçesinde bulunan Yedipınar Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi ve Eğitim Parkı Müdürlüğü'nde düzenlenen el sanatları sergisi ve bahar şenliğine katıldı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile birlikte katıldığı şenlikte down sendromlu çocukların karate gösterilerin izledi. Ana okulu çocuklarının sergilediği oyunu izlerken keyifli anlar yaşayan Bakan Şahin burada engellilerle yakından ilgilendi. Engelli çocuklar yararına açılan kermeste sıkma yiyen Bakan Şahin burada yaptığı konuşmada, engeli ve engelsiz herkesin yaşam hakkını kollamaları ve yaşamaktan doğan hakları güçlendirmeleri gerektiğine inandıklarını ifade etti. Şahin, özellikle engelli annelerin yaşam seviyelerinin arttırılması için çalışmalar kaydettiklerini belirterek, "Engellilerin kaderini değiştirmek, engellilerin yaşam sevincini arttırmak hepimizin elinde" diye konuştu.

Engellilerin eğitimini, sağlıktan yararlanmaları, engellilerin annelerinin rahatlamasını, onların yaşamlarında verdikleri sınavın kolaylaştırılmasını çok önemsediklerini aktaran Bakan Şahin, ?Bakım ve rehabilitasyonu güçlendirecek şekilde, Bakanlığımızı sürekli yeniden yapılandırıp, daha da güçlendiriyoruz. İnşallah hiç kimse engelli olmaz, tüm temennimiz bu.''

Adana-Karaisalı yolu kenarında kurulacak olan '14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan Adana Hatıra Ormanı'nı ziyaret ederek, kimsesiz çocuklarla sohbet eden Bakan Şahin, onları da yanına alarak beraber fidan dikti. Adana'da yaşayan 216 kimsesiz çocuğun fidan diktiği etkinlikte çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Şahin sevgi evlerinde kalan çocuklar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından, Karaisalı ilçesinde yapımı tamamlanan ''Karaisalı Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi''nin açılış törenine katıldı. Şahin buradaki konuşmasında şunları söyledi: ?10 yıldır engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmaya çalıştık. Esas sorunun, engelsizlerin engellilere bakışı ve zihniyeti olduğunu gördük. Bir taraftan engellilerin eğitim, sağlık ve istihdam alanındaki imkanlarını artırmaya çalışırken, bir taraftan da onların şehir yapılaşmasında, kaldırımlarda, taşıtlarda ve kapalı alanlarda ulaşabilirlikleri için mücadele ettik. Burada çok güzel bir tesis açtık. Bu merkezlerimizin sayısını artırmak amacındayız. Buralarda kalanları hakikaten rehabilite edip, toplumun parçası yapacak şekilde sistemi kuvvetlendiriyoruz.?

Bakan Şahin Karaisalı ziyaretinin ardından Adana Havalimanı'ndan tarifeli uçakla Ankara'ya hareket etti .

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber