Beyşehir'de konvoylara dur kampanyası

Konya'nın Beyşehir ilçesinde düğün, asker uğurlama ve maç sevinci gibi nedenlerle oluşturulan araç konvoylarına son verilmesi için kampanya başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyşehir Kaymakamlığı Trafik Komisyonu tarafından hayata geçirilen projeye ilgili kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları destek veriyor. Proje hakkında düzenlenen toplantıda konuşan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir genelinde düğün, sünnet, sportif başarı ve asker uğurlama etkinliklerinin yoğun ve çok katılımlı şekilde yapılmakta olduğunu belirterek, ?Bu katılımlarda ise uzun araç konvoyları oluşması, yaya ve sürücülerin taciz edilip hayatlarının tehlikeye düşürülmesi, çıkan aşırı gürültü neticesinde yaşlı, çocuk ve hastaların rahatsız olması gibi olaylar meydana geliyor. Biliyoruz ki, düğün ve sünnet törenlerimiz toplumumuzun öteden beri süre getirdiği geleneklerimizdir. Bu geleneklerimizi yaşatmak, milli kültürümüzü yaşatmak açısından önemlidir. Gençlerin evlenirken ve askerlerimizi uğurlarken yakınlarının sevinçlerini ve coşkularını anlıyoruz. Elbette vatani görevlerini yapmaya davul ve zurnayla, dualarla Mevlitlerle gönderdiğimiz gençlerimizi sıradan yolcular gibi uğurlamayacağız. Onları vatani görevlerini yapmaya gönderirken coşkumuzu, sevincimizi ifade edeceğiz. Ama bu gerekçelerden hiçbiri başka insanları rahatsız etmeyi onların hayatını tehlikeye atmayı, çevre kirliliği oluşturmayı ve ekonomik zarar oluşturan trafik kazasına sebep olmayı haklı çıkarmaz. İlçemiz halkına sesleniyorum; ellerine kınalar yakarak kutsal vatani görevlerine dualarla gönderdiğimiz gençlerimizi uğurlama törenlerinde ölçüyü kaçırmayalım? dedi.

Kaymakam Başıbüyük, başlattıkları kampanyanın uzun vadeli bir proje olduğunu dile getirerek, bu sürenin yaklaşık 1,5 yıl olduğunu ve 2013 yılı Ekim ayına kadar süreceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber