Zirve Üniversitesi, 'İnternet Zirvesi' düzenledi

Zirve Üniversitesi Bilişim Kulübü ile Pardon Kulübü, İnternet Haftası nedeniyle 'İnternet Zirvesi' düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zirvede teknoloji ve internet hakkında öğrencilere ve katılımcılara bilgiler verildi.

'Gelecek Burada Sen Neredesin' sloganıyla düzenlenen zirvede, 'Sosyal Mühendislik', 'İnternet Üzerinden Pazarlama Stratejileri' ve 'İnternetin Geleceği ve Görünmeyen Yüzü' gibi konulara değinildi. Zirvede, Elmacı Pazarı Yönetim Kurulu Başkanı Bahaeddin Nakıboğlu, eskiliufaksözlük.com sitesinin kurucusu Abdurrahman Koçak, Discover Gaziantep'in kurucusu Yunus Arslanoğlu ve birçok firmaya kurumsal çözümler sunan Ömer Asım Öztürk deneyimlerini paylaştı.

İnternet Zirvesi öncesinde Wordpress üzerine bilgisayar mühendisi ve yazılım uzmanı Fatih Türker, atölye çalışması gerçekleştirdi. WordPress kullanımı konusunda yapılan atölye çalışmasına öğrencilerin yanı sıra akademisyenlerde ilgi gösterdi.

İnternet Zirvesi'nin ilk konuşmacısı Elmacı Pazarı Yönetim Kurulu Başkanı ve SUNDER İşadamları Derneği Başkanı Bahaeddin Nakıboğlu oldu. Nakıboğlu, konuşmasında daha çok sosyal medya üzerinde dururken, küçük yaştan beri sosyal medyanın içinde olduğunu ve teknolojiyle yakından ilgilendiğini belirtti.

Gaziantep'in yöresel yemeğinin adını taşıyan Ekşili Ufak Sözlük'ün kurucusu bilgisayar mühendisi Abdurrahman Koçak, sözlüğü nasıl kurduğunu anlattı.

Koçak, ?Sözlüğün ortaya çıkmasında ben fitili attım Antepliler devam ettirdiler.? yorumunu yaparken, sitede tamamen Antep şivesiyle yorumlar yapıldığının altını çizdi.

Konuşulan konuların daha çok Gaziantep üzerine olduğunu belirten Koçak, İstanbul gündeminde yer alan Pembe Metrobüs konusunun 2009 yılında sözlükte benzer bir şekilde gündeme getirildiğini söyledi.

Henüz kurulum aşamasında olan Discover Gaziantep ile Gaziantep'i tüm dünyaya tanıtmayı planlayan Yunus Arslanoğlu ve ekibi, bir aya kadar sitenin hazır olacağının bilgisini verdi. İnternet üzerinden pazarlama stratejilerini anlatan Arslanoğlu, internet reklamcılığının gerekliliklerinden de bahsetti. Arslanoğlu, ?Kiminle oturduğunuzu bilmeniz lazım bazen 6 tane referans mektubu alabilirsiniz.? dedi.

Programın sonunda kulüp başkanları katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek özel yapım kupalardan hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber