Yıldırım: Şahinbey'in kentsel dönüşüm çalışması Türkiye'ye örnek oldu

AK Parti Çorum Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Şahinbey Belediyesi'nin ilçede başlattığı kentsel dönüşüm çalışmasının birçok şehir ve ilçeye örnek olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murat Yıldırım, Nuripazarbaşı Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm alanını gezdi. Yıldırım, ?Şahinbey Belediyemizin yapmış olduğu kentsel dönüşüm çalışması Türkiye'ye örnek olmuş bir çalışmadır. Tüm sosyal donatıları ile yaşanılabilir bir kent haline dönüştürülmesi için bu güzel çalışmaya imza atanları kutluyorum.? dedi.

Etiler bölgesinde yapılan 296 konutu da gezen Yıldırım, ?Kentsel dönüşüm çalışması ile insanca yaşamın standartlarının yükselmesi gerçekten çok önemli. Daha önce buralar kerpiç yığını halindeymiş, ama onlar yıkılıp ta yeniden depreme dayanıklı binaların yapılması yeşil alanları ve sosyal donatıları ile yaşanabilir kent haline dönüştürülmesi için öncülük eden başkan ve ekibini kutluyorum.? ifadesini kullandı.

Kentsel dönüşümün insanların ikna edilerek yapılması ve diğer bölgelerde bu çalışmaların yapılması için vatandaşlardan teklif gelmesinin ayrı bir güzellik olduğunu kaydeden Yıldırım, ?İşte başkanımız burada bunu başarmıştır. Bizler de bu konuda başkanımızı destekliyoruz. İnsanların mutlu olabilmesi için önemli olan iki şey vardır. Birisi imarın olması diğeri ise irfanın olmasıdır. İmarla irfan çarpılırsa mutluluklar artar."

Ziyaretinde konuştuğu veli ve çocukların yapılan hizmetleri takdir ettiklerini kaydeden Yıldırım, "Kentsel dönüşüm şu anda başlamış. Ben inanıyorum ki ileri zamanlarda bu şehrin şekli daha da değişecek yani burada sosyal faaliyetler, kültürel faaliyetler, yeşil alanlar ve parklarla insanlar mutlu huzurlu olacaktır. İşte sosyal belediyecilik ve AK Parti belediyeciliği bu." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber