Yargıtay, Siirt Belediye Başkan Sadak'a hapis cezası kararını bozdu

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın yaptığı bir konuşma nedeniyle 10 ay hapis cezasına çarptırılması kararını bozan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, kararın "kanuna aykırı" olduğunu belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 2005 yılında düzenlenen Dicle Kültür Festivali'ndeki konuşması sırasında "örgüt propagandası yapmak"tan açılan davada Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Karar, Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Bozma ilamına ilişkin mahkemenin almış olduğu kararı, "Sanıkların yaptığı konuşmalarda yer alan ifadeler bir bütün olarak ele alınıp değerlendirildiğinde, savunmalarının aksine silahlı terör

örgütünün propagandasını yapma kastıyla hareket ettiklerine dair mahkumiyetlerine yeterli kesin ve inandırıcı delil elde edilmediği" şeklinde değerlendiren Yargıtay, mahkemenin buna rağmen beraat yerine mahkumiyet verdiğine dikkat çekti. Yargıtay, bu kararı "kanuna aykırı" olarak yorumlayıp, sanık müdafilerinin temyiz itirazlarını bu itibarla yerinde görerek hükmün bu sebepten dolayı bozulmasına karar verdiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber