Atanamayan İzmirli itfaiyeciler Ankara'da eylem yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı sınavı kazanmalarına rağmen Danıştay kararı nedeniyle atamaları yapılmayan itfaiye eri adayları, atanamamalarını Ankara Güvenpark'ta protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurtuluş Parkı'ndan yürüyüşe geçen atanamayan itfaiye erleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yürümek istedi ancak polis izin vermedi. Kızılay Güvenpark'a kadar çevik kuvvet ekiplerinin eşlik ettiği grup, Sakarya Caddesi'nde bir süre slogan attı. Grup içindeki bazı kadın itfaiye eri adaylarının yanlarında getirdikleri tencere ve tavalara kaşıklarla vurmaları ilginç bir görüntü oluşturdu. Ağızlarında düdükler ve elleri birbirine bağlı itfaiye eri adaylarını çevredeki vatandaşlar meraklı gözlerle izledi. Polis, grubu Sakarya Caddesi'nden Güvenpark'a Metro alt geçidinden geçirdi. Polis herhangi bir olay çıkması ihtimaline karşın Güvenpark çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Güvenpark'ta grup adına basın açıklaması yapan Fatih Yücesoy, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Danıştay kararı gerekçe gösterilerek, 172 gündür göreve başlatılmadıklarını söyledi. Yücesoy açıklamasında şunları dile getirdi: "Dünyanın neresinde herhangi bir yargı kararının kazanılmış bir hakkı kapsadığı görülmüştür. Danıştay'ın ilgili yönetmeliğinin düzenleyici işlemleriyle alakalı vermiş olduğu kararın tebliği, bizim tüm mevzuatımızın tamamlanıp, sınavı kazanların belli olup ilan edilmesinden tam 15 gün sonrasına denk gelmektedir. Tamamı sınavları daha sonra başlatmış ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden sonra sonuçlandırmış 61 belediye, kazananları bu kutsal mesleğe hizmet vermesi için işlerine başlatmışken, sadece biz 286 genç gönül verdiğimiz bu mesleğe 172 gündür başlatılmadık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ısrarla topu Ankara'ya atmakta ve çözümün Ankara'da olduğunu vurgulamaktadır. Bu sebeple 3 arkadaş 286 kişiyi temsilen İzmir'de bulamadığımız adaleti Ankara'da aramaya gelmiş ve 21 Mart Çarşamba günü sayın Başbakanımız ile konuyu bizzat görüşüp, konunun çözümü yönünde teminat almış bulunmaktayız. Memurluğu kazanmış olduğumuz için her birimiz icra ettiğimiz işlerimizi bıraktık ve 6 aydır işsiz beklemekteyiz. Tek beklentimiz, dişinden tırnağından artırıp bizleri okutan anne-babamızın karşısına, dershanesinden sınavına kadar geçen 2 yıllık emeğimizin karşılığında hak ettiğimiz o kutsal üniformayı giyerek itfaiye memuru olarak çıkmaktır.?

Devlet büyüklerinden çözük beklediklerini belirten Yücesoy, ?Devletimizde bu mağduriyetliği çözecek iradenin var olduğunun farkında olduğumuz için kilometrelerce yol kat ederek buraya gelmiş bulunmaktayız. Ancak çektiğimiz sıkıntılar göz önüne alındığında gecikmiş adaletin de adalet olmayacağı muhakkaktır. Bu nedenle belediyenin artık ?yoğurdu üfleyerek yeme' durumunu terk etmesini, elini taşın altına koyarak atamalarımızın yapılmasını sağlamasını talep etmekteyiz. Öncelikli olarak tüm bu sorunların en kısa çözüm yolu bir yasa çıkarılmasıdır. Var olan gelişmeleri olumlu karşılamakla birlikte bir an önce sorunumuzu çözüme kavuşturabilecek bir yasa çıkarılmasını beklemekteyiz. Mağduriyetimiz giderilene kadar gerek Ankara'da gerekse İzmir'de eylemlerimize devam edeceğiz.? diye konuştu.

Kadın itfaiye eri adayı Arzu Akar da atanamaması yüzünden yaşadığı ekonomik sıkıntıyı dile getirdi. Yapılan açıklamaların ardından elleri bağlı itfaiye erlerinin elleri çözüldü. Grup, daha sonra kısa bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber