THD üyeleri AŞTİ'de, davul zurna eşliğinde halay çekerek servis uygulamasını protesto etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2012 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THD Genel Başkanı Çakar, burada yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı ''AŞTİ'deki servis araçlarının semtlerden AŞTİ'ye dönüşlerinde yolcu almamaları ve her ay belli bir ücret ödemelerine ilişkin kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açtıklarını hatırlattı.

Bunun üzerine Ankara 4. İdare Mahkemesi'nin, uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle söz konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verdiğini belirten Çakar, mahkemenin bu kararının, Anayasa ve ilgili yasalar gereği Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürülüğü'nce 30 gün içerisinde yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti. THD olarak, mahkeme kararının yerine getirilmesi için 2 gün önce EGO Genel Müdürlüğü yetkililerine bir uyarı yazısı gönderdiklerini ifade eden Çakar, tüm uyarılara rağmen mahkeme kararının gereğinin bugüne kadar yerine getirilmediğini söyledi.

Çakar, mahkeme kararı gereği 30 gün içerisinde, AŞTİ'ye gidip gelen servis araçlarının iki yönlü ücretsiz yolcu taşımalarına izin verilmemesi ve servis araçlarını caydırıcı bir şekilde ilgili firmalardan ücret alınması halinde, ''görevi kötüye kullanma'' gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

THD olarak 2005 yılı başındaki uygulamaya dönülmesini istediklerini dile getiren Çakar, şunları söyledi:

''Bugüne kadar yargı kararına, yasalara, kamu yararına ve tüketici haklarına aykırı olan Büyükşehir Belediyesi'nin ve EGO Genel Müdürlüğü'nün bu uygulaması nedeniyle, tüm Ankaralılar ve Ankara dışından Ankara'ya gelen milyonlarca yolcu, yüz milyonlarca lira maddi zararla birlikte manevi yönden de telafisi imkansız zararlara uğratılmıştır. Bu nedenle, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü yetkililerini bir kez daha uyarıyoruz; sonu nereye varacağı belli olmayan bu son derece haksız ve telafisi imkansız yanlış uygulamanızdan vazgeçiniz ve 2005 yılı başındaki uygulamaya dönünüz. Şehir içi servis araçlarının ücretsiz ve iki yönlü hizmet vermelerinin önü açılsın. Ücretsiz ve iki yönlü servis hakkımız engellenemez.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber