Başbakan Erdoğan 3. dönem sonunda ne yapacak?

Başbakan Erdoğan, "Bazıları 'Sayın Başbakan senin üçüncü dönem, gidersen ne olacak?' diyor. Cevabı hazır" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2012 23:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bursa İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili, ''Anayasa çalışmalarında AK Parti grubu ekibi masadan kalkmaz, bunu böyle biliniz. Baktık ki olmuyor, 'Hanginizle bunu yapabiliriz, buyurun gelin sizle yapalım' deriz. Biz bugüne kadar hep uzlaşmacı olduk, gene oluruz'' dedi.

AK Parti kadrosunda ''ben'' yok

AK Parti kadrolarının millete hizmet ettikçe büyüyen, millete hizmeti ibadet olarak gören, yaptığı hizmetten, ibadetten dolayı yenilenen, tazelenen bir kadro olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bu kadro içinde ben yok, biz var. Biz partimizi kurarken ne dedik? Bir milletvekili üç dönem arka arkaya milletvekili olabilir. Dördüncü dönem ara vermek zorundadır. Ondan sonra tekrar olabilir. Şimdi bazıları diyor ki 'Sayın Başbakan senin şimdi üçüncü dönem, sen şimdi gidersen ne olacak?' Cevabı hazır. Biz fani miyiz? Faniyiz. Her an ölmek bizim için hak mıdır? Haktır. Öldüğümüz anda AK Parti'nin yöneticileri, delegasyonu ne yapacaksa, onu yapacağız. Bunun cevabı bu. Çünkü biz tabular üzerine geleceği inşa eden bir parti değiliz. İlkeler üzerine geleceği inşa eden bir partiyiz.''

Sen edepten uzaksın

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den, camilerin ahır yapılması konusu ile ilgili cevap istediğini belirterek, ''Onur, monur, vesaire gibi laflarla cevap istiyor. Bu ifadeyi Diyanet İşleri Başkanımıza kullanacak kadar maalesef sen edepten, adaptan uzaksın. Onu gel benim için kullan. Ben iddia ile söylüyorum, kısa zaman sonra belgelerini de önüne koyacağım. Senin zihniyetin, senin geçmişinde camilerin ahır olarak kullanılması var. Bu konuda hakaret edeceksen gel bana et, senin dilinden ben anlarım. Diyanet İşleri Başkanımızın adabı buna müsaade etmez'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kararının arkasındayım

Kendi içlerindeki çatışmayı görmek istemeyenlerin AK Parti'ye saldırarak bunun üzerini örtmeye çalıştığını vurgulayan Erdoğan, Antalya Belediye Başkanı'nın, CHP'nin diğer belediye başkanları gibi, partinin baskılarından ve usulsüzlüklerinden şikayet ettiğini belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bak kendi içlerinde neler oluyor? AK Parti'nin çehresini değiştirdiği, tarihinde hiç görmediği hizmetleri götürdüğü Antalya'nın şu anda ne halde olduğu, nelerle uğraştığı işte ortada. Ondan sonra çıkıyor, utanmadan, sıkılmadan AK Parti'yi yolsuzlukla itham ediyorlar. Siz AK Parti'yi bırakın. Önce kendinize, kendi belediyelerinize bakın.

Yeri geldiği zaman bunlar sanat derler, kültür derler... Nerede? Bunların sadece bu işin aktörleri var ya malum, ideolojik olarak davrananlar, yönünden zenginler, biz o kadar zengin değiliz. Ama fiziki mekanlar, imkanlar noktasına gelince, bunları yapan biziz, onlar yapmadı. Ve buna rağmen de rahat durmuyorlar. Kusura bakmasınlar, bu noktada da ilkeli davranmaya devam edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin aldığı kararın da arkasındayım. Kendisini tebrik ediyorum, takdir ediyorum. Çok doğru yapmıştır.''

Üniversite sınav sistemi değişecek

Erdoğan, yaklaşık 1 milyon 896 bin öğrencinin merakla, heyecanla beklediği, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklandığını da hatırlattı.

Türkiye birincileri Sümeyye Nur Satin ve Abdullah Coşkun'u; Onlarla Bursalı kardeşimiz Fatih Furkan Yılmaz'ı tebrik eden Erdoğan, "Daha önce de ifade ettim. Allah'ın izniyle, öğrencilerimiz üzerinde çok ağır bir yük haline gelen bu sınav sistemini değiştireceğiz. Stresin, gerilimin, adeta at yarışına dönen acımasız rekabetin ortadan kalktığı, hakça bir yerleştirmenin egemen olacağı yeni bir sistemi inşallah birlikte oluşturacağız'' dedi.

Ülkeyi 3-5 teröriste teslim etmeyiz

Erdoğan, ''Biz 3-5 teröriste bu ülkeyi asla ve kat'a teslim edemeyiz. Ve bu sonuna kadar onurlu yürüyüş sürecektir, gidecektir ve 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarını inşallah en ideal seviyeye getireceğiz. 75 milyon vatan evladı, ayrım görmeyecek, nereye giderse gitsin. 'Ha istediğimiz gibi bir Türkiye' diyecektir. Şu anda yaptığımız budur'' dedi.

Erdoğan, ''Hiçbir zaman güvenlik güçlerimizin operasyon diye bir derdi yok'' diye konuştu.

Masadan kalkmayız

Başbakan Erdoğan, Anayasa çalışmalarında AK Parti grubunun, ekibinin masadan kalkmayacağını vurgulayarak, "Baktık ki olmuyor, biz deriz 'Hanginizle bunu yapabiliriz, buyurun gelin sizinle yapalım'. Biz bugüne kadar hep uzlaşmacı olduk, gene oluruz'' dedi.

''12 Eylül darbesini yargılayamazsınız', 'Milleti kandırıyorsunuz' diyenler, bugün

kendileri 12 Eylül davasına müdahil oluyor'' diyen Erdoğan, ''CHP'nin başında bu beyefendi olduğu sürece ben de halimize hamd ediyorum. İşimiz kolay. Varsın olsun hakaretler etsin hiç önemli değil. O hakaret edecek biz hakikati

anlatacağız'' ifadelerini kullandı.

Milli birlik ve kardeşlik süreci de AK Parti'nin Türkiye'ye kazandırdığı samimi bir süreç olduğunu dile getiren Erdoğan, " Bu sürecin sonunda AK Parti değil, AK Partililer değil, 75 milyon rahat bir nefes alacak. Bu süreç CHP'nin de MHP'nin de işine yaradı, yarayacak'' diye konuştu.

Salondakilerin ''Dik dur eğilme Bursa seninle'' sloganına Erdoğan, ''Gençler, bundan şüpheniz var mı?'' karşılığını verdi.

Arınç'ın konuşması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da uzun yıllar siyaset hayatının içinde bulunduğunu, mücadele ettiğini ve iyiye, doğruya ve güzellikler adına neler yapılması gerekiyorsa yapmaya gayret ettiğini belirtti.

Erdoğan'ın çok başarılı olduğunu ve büyük hizmetlerin yapılmasında lider olarak önlerinde yer aldığını ifade eden Arınç, Başbakan'a hitaben şöyle konuştu:

''Türkiye sayenizde büyük bir kalkınma içerisine girdi. Yıllar süren siyasi hayatımın sonunda Bursa ile kucaklaşma imkanı sundunuz. Muhteşem bir şehir Bursa. Tarihiyle, kültürüyle, insanıyla, sokağıyla, caddesiyle, geçmişimize ait bütün güzelliklerin sergilendiği muhteşem bir şehir. İnsanları çok güzel. İşleri çok iyi. Dürüst, çalışkan ve namuslu insanlar. Hayırsever insanlar. Sadece kültürüyle, sanatıyla değil, yönetimimizle, eğitime verilen katkılarla Bursa Türkiye'de örnek bir şehir. Bu güzellikleri yeniden fark ettim. Bursa'yı yeniden fark ettim. Bursalıların desteğiyle tüm milletvekili arkadaşlarımla ve teşkilatımla Bursamız ve Türkiye için çalışacağız. Bana bu fırsatı verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.''

Kongreye, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve bazı milletvekilleri de katıldı.

Sedat Yalçın yeniden seçildi

AK Parti Bursa 4. Olağan İl Kongresi'nde 421 oy alan Sedat Yalçın, yeniden başkanlığa seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber