Konya ve Uşak'taki fuhuş operasyonu

Konya'nın Akşehir ilçesi ile Uşakta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 110 kişinin ifadesine başvurulduğu, 2 kadında hepatit C hastalığına rastlandığı, fuhuş yapan bir kadının da 400 kişiyle para karşılığı birlikte olduğu öğrenildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya Emniyet Müdürlüğü ve Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, 3 gün önce düzenlediği fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 20 kişiden 2'si alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Akşehir ve Uşak'ta fuhşa aracılık ettikleri ve insan ticareti yaptıkları iddia edilen gruba yönelik düzenlenen operasyonun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, operasyonla ilgili makamında yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Cumartesi günü sabah saatlerinde Akşehir ve Uşak'ta fuhuş operasyonu düzenlendiğini, şu an gözaltı sayısının 18 olduğunu söyledi.

Ev, arazi ve otomobillerde yapılan aramalarda bir adet ruhsatsız silah, 3 adet mermi ve bir adet gizli kamera ele geçirildiğini belirten İrcal, şüpheliler hakkında "fuhuş", "fuhşa yer temini", "fuhuşu kolaylaştırmak" ve "insan ticareti yapmaktan" işlem yapılacağını bildirdi.

Şüphelilerden 2'sinin 18 yaşından küçük olduğunu, yabancı uyruklu 4 kişinin ise ifadelerinin tamamlanmasının ardından yabancılar şubesine teslim edildiğini anlatan İrcal, "10 kişi mağdur olmuş. Operasyon kapsamında 110 kişinin bilgisine başvuruldu. 2 kadın da Hepatit C hastalığına rastlandı. Fuhuş yapan bir kadının da yaklaşık 400 kişiyle birlikte olduğunu tespit ettik. Yabancı uyruklu kadınların pasaportlarına el konularak zorla fuhuş yaptırılmış" dedi.

Öte yandan İrcal, 21 Mart'ta Akşehir, Afyonkarahisar, Çay, Sultandağı ve Yeşilyurt köyünde "oto dolandırıcılığı", "gasp" ve "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" iddiasıyla bir gruba yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişinin tutuklandığını hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber