Erzurum'da yaşlı bakım kursları hizmet kalitesini artırdı

Erzurum'da son bir yılda açılan yaşlı bakım kursları sayesinde, istihdam ve personel kalitesinde iyileşme yaşandığı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Anadolu Bölgesi'nin sağlık merkezi konumundaki Erzurum'da yaşlı bakım hizmeti veren eleman sıkıntısı meslek kurslarıyla çözüme kavuşturuldu. Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı hizmet veren 2 özel bakım merkezinde 234 kişi hizmet alıyor. Yaşlı bakım elemanı sıkıntısının giderilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, halk eğitim merkezleri ve belediyeler ile düzenlediği meslek edindirme kursları sayesinde sektöre çoğunluğu kadın olmak üzere 150 eleman kazandırıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, yaşlı bakım hizmeti sunumunda verilen eğitimlerle kalitenin yakalandığını belirtti. Alanında uzman eğitimciler tarafından 6 ay süreli verilen meslek edindirme kursları sayesinde Erzurum'da yaşlı bakım hizmeti sunan eleman sıkıntısının giderildiğine işaret eden Aydın, "Erzurum yaşlı bakım hizmeti sunumunda önemli mesafe katetti. Özel bakım merkezlerinde ve kurumumuza bağlı merkezlerde artık yaşlı bakım elemanı sıkıntısı yaşamıyoruz. Meslek kursları sayesinde ilimizde bir sürede beri yaşanan bu alandaki boşluk tamamen dolduruldu." dedi.

Aydın, sektörde talep olması halinde yeniden meslek edindirme kursları düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber