Gaziantep polisi engellilere yönelik Türkiye'de örnek olacak projeyi hayata geçirdi

Gaziantep polisinin engellilere yönelik başlattığı 'Seyrüsefer Takımı' projesi, hayata geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 15 polis memuru ve bir amirle kurulan Seyrüsefer Takımı, engellilerin günlük yaşadıkları sorunları ortadan kaldırmak için bir süre önce çalışmalara başladı. Başta engelli ve aileleri olmak üzere görenlerin takdirini toplayan proje ile binlerce engelliyle anket çalışması yapıldı. Anket çalışmasında 'gitmek istediğiniz yere bağımsız gidebiliyor musunuz' sorusuna ankete katılanların yarısından fazlası 'hayır' yanıtını verdi. Kamu ve özel kurumların giriş çıkışında, kaldırımlarda giriş çıkışlarda, tuvaletler gibi benzeri yerlerde ulaşımda sorun yaşadıkları anket sonucunda ortaya çıktı.

Seyrüsefer Takımı anket sonuçlarının ardından, şehir merkezindeki en işlek yerleri pilot bölge seçti. Kolları sıvayan takım, 3 ana kola ayrılan pilot bölgeye giderek kaldırım ve ışıklandırma gibi engelleri hem kamera kaydı hem de fotoğraflayarak kaydetti. Takım, tespit ettikleri yaya kaldırımlarını, yaya geçitlerini, kavşakları, ışıklı işaret cihazlarını, toplu taşımada kullanılan araçları ve durakları 3 renkle kategorilere ayırdı. Yetersiz yerler kırmızı, yeterli yerler yeşil ve yapılmış ama eksik yerleri sarı olarak sınıflandırıldı.

Yapılması gereken 200'den fazla kaldırım ve ışıklandırma tespit eden Seyrüsefer Takımı, kurum ve kuruluşlarla toplantılar yaparak tespit edilen yerlerin çözümü için bilgilendirmede bulundu. Takımın toplantısına çağırılan ilgili birim daire başkanları ve amirlere, hazırlanan harita üzerinde görüntülü fotoğraflı bir şekilde uygulamalı olarak yaşanan engellilere sorun çıkaran noktalar gösterildi. Projeyi hızla ilerleten Seyrüsefer Takımı, çalışmaları 10-16 Mayıs Engelli Haftası'na yetiştirerek, görkemli bir kutlama programı ile tanıtacak.

Engellilerin de her vatandaş gibi devletin imkanlarından yaralanması gerektiğini vurgulayan Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, "Seyrüsefer Takımı projesi önüme geldiğinde çok beğenmiştim. Şehir merkezindeki engelleri tespit eden arkadaşlarımız gerekli kurumları bilgilendirdi. Özellikle belediye olmak üzere her kurum en iyi şekilde projemize destek verdi. Gaziantep'te engelli vatandaşların bir nebze de olsa engelleri kaldırılmış oldu" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Hulusi Kalender de, "Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışma aslında geç kalınmış bir çalışma. Hepimizin bu tür çalışmalara duyarlı olması lazım. Çünkü hepimiz bir elimizi yada bacağımızı kaybedebiliriz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber