Kutlu Doğum Haftası'nda 885 ünite kan bağışı

Hz.Muhammed'in dünyayı şereflendirmelerinin yıl dönümü münasebetiyle Ordu İl ve İlçe Müftülüklerinin tertip ettiği 'Kutlu Doğum Haftası Kan Bağışı Kampanyaları' halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2012 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl 14-20 Nisan tarihlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonları ile kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde artık gelenekselleşen 'Kan Bağış Kampanyaları' bu yıl da din görevlileri ve halkın yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Ordu merkez ve 12 ilçe müftülüğünde düzenlenen kan bağış kampanyalarında bu yıl toplam 885 ünite kan bağışı yapıldı.

"Peygamberimiz, Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku" teması ile gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde hutbe ve vaazlarda kardeşlik hukukuna göre kan bağışı gönüllüsü olmanın İslam dinindeki öneminden bahsedildi. Kan bağış kampanyasından önce müftülüklerce oluşturulan ekipler kurumları ve esnafları ziyaret ederek kan bağışı gönüllülerini tespit etti. Müftülüklerin organize ettikleri konferanslarda da konuşmacılar kan bağışına dinimizin verdiği önemi halka anlatarak kan bağışı gönüllüsü olmalarını istediler.

Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu yaptığı bir konuşmada, "Cenab-ı Hakk'ın çölde susuz kalan bir köpeğe kuyudan su çekip verdiği için affedip cennetine koyduğu günahkar kulları var. Bakınız bu, köpeğe gösterilen merhametin karşılığıdır. Halbuki insan yaratılmışların en kıymetlisidir. Eğer siz en kıymetli yaratılmış olan insana merhamet ederseniz, insanı yaşatırsanız buna verilecek karşılığı bizim aklımızla idrak etmemiz mümkün değildir" diyerek kan bağışına gönüllü olmanın önemine dikkat çekti.

Bu arada ilçelerdeki kan bağış kampanyasına en çok ilgiyi Kumru ilçesi gösterdi. Buna göre Kumru ilçesinde 222 ünite kan bağışı gerçekleştirilirken, Ünye'de 194, Mesudiye'de 88, Aybastı'da 71, Korgan'da 59, Çaybaşı'nda 45, Perşembe'de 44, İkizce'de 36, Kabataş'ta 34, Gürgentepe'de 29, Ulubey'de 22, Kabadüz'de 21 ve Ordu Merkez'de 20 olmak üzere 885 ünite kan bağışı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber