Eğitim-Bir-Sen üyelerinden Bakanlıklara 'Ek Ödeme' faksı

Eğitim-Bir-Sen üyeleri, ek ödeme mağduriyetlerinin giderilmesi için başta Başbakan olmak üzere 5 bakanlığa faks çekti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez postane önünde konu ile ilgili olarak açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, ?Öğretmenler ve öğretim elemanları olarak ek ödeme mağduriyetlerimizin giderilmesi için 81 ilde alanlardayız? dedi.

Kalkan, ?Bizler, şubeler olarak il merkezlerindeki PTT önlerinde kitlesel basın açıklamaları ve faks eylemleri yaparken, Genel Merkezimiz Ankara'da Maliye Bakanlığı önünde eylem yapmakta. Faks eylemimizde ek ödeme talebini içeren metinleri başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmak üzere, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve çalışanlarına sahip çıkması talebiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e göndereceğiz? ifadesinde bulundu.

Ek ödeme alamayan öğretmen ve öğretim elemanlarının kamuda en düşük ücret alan çalışan konumuna düşürüldüğünü bildiren Kalkan, ?66 sayılı KHK ile aynı unvanda çalışan personele yönelik eşit işe eşit ücret düzenlemesiyle kamuda denge sağlamaya çalışan hükümet, eğitim öğretim hizmet sınıfında 800 bini geçkin öğretmen ve öğretim elemanına ?Muadilinizi bulamadık, onun için toplu sözleşme masasında görüşmek üzere sizi kapsam dışında bıraktık? gibi bir yaklaşımla masayı işaret etmiştir.

Öğretmen ve öğretim elemanlarının eğitimi ve ülkeyi geleceğe taşımayı bir yana bırakın, kendilerini bir sonraki aya taşıyacak takatleri kalmamış ve sabırları tükenmiştir. Meclis çalışanına, danışmanına, şoförüne, üst düzey bürokratına cömert davranan hükümet, eğitimciler söz konusu olduğunda mali dengeden söz etmekte, bizlerin sinirlerini germektedir.

Hükümet yetkililerine sesleniyoruz. Toplu sözleşme masasında içimize sinen, emeğimizin karşılığını ifade eden yeni bordroyu ortaya koymasını istiyoruz. Öğretmen ve öğretim elemanları olarak ek ödeme mağduriyetimizin masada telafi edilmesini bekliyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber