Osmangazi, otopark ve pazaryerleri ile nefes alıyor

Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kent merkezinin yükünü çeken ilçenin otopark ve pazaryeri projeleri ile nefes aldığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dündar, 5 yılda 5 otopark projesinin şehrin trafik sıkışıklığına çözüm üreteceğini dile getirdi.

Mustafa Dündar, Çarşamba Katlı Otoparkı'nda düzenlediği basın toplantısında 3 yıllık icraatlarını değerlendirdi. Belediye olarak her gün halkın içinde, sorunlarını dinleyip, çözümler üretmeye çalıştıklarını kaydeden Dündar, yaptıklarıyla övünmek yerine hizmet ürettiklerini belirtti.

?BİN 200 ARAÇLIK İLAVE OTOPARK?

Modern pazar yerleri ve otopark sorununun çözümü noktasında kentsel dönüşüme yön verecek eserler ürettiklerine dikkat çeken Dündar, Çarşamba Katlı Otoparkı ile ilgili şu bilgileri verdi:

?Bursa'da böyle bir mimari yok. Otoparkta hem dönüyor, hem eğim veriyor. Hep katlı otoparklar söyleriz, bazı arkadaşlarımız der ki ?sadece otopark yapıyorsun' üst geçit yapmıyoruz, arkadaşlar, 18 metre yerin altındayız. Bin metre yürüyorsunuz buraya, Başka şehirde yok böyle otopark. Bizler devasa eseri sıradan hale getirdik burada. 5 otopark yapıyoruz. ?hadi canım' deniyor. Biz bin tane yapsak tek katlı akşam sabah onu anlatırdık. Böyle bir şey yok. Bursa tarihinde bugüne kadar 3 bin araçlık otopark vardı. Biz bunun üzerine bin 200 araç ilave ettik. Yüzde 40 demektir bu. Biz trafik sorununa bir dönemde yüzde 50 çözüm üretiyoruz. 5 tane katlı otopark değil bu sadece.?

?KAPALI PAZAR YERİ SAYISI 8'E ÇIKACAK?

Yapılan çalışmaların, vatandaşlarca takdir topladığının altını çizen Dündar, şöyle devam etti: ?Vatandaşlarımızın kullanımına sunacağımız kapalı pazar alanları var. Bunlar Çarşamba, Çiftehavuzlar, Akpınar, Soğanlı. Bunların üçü Haziran sonu bitiyor. Bir tanesinin ihalesini yapıyoruz. 2 yıl içinde bunları da 7-8'e çıkartacağız. Bunların hepsi farklı bir mimari.? Hanlar Bölgesi'nde sürdürdükleri restorasyon çalışmalarına değinen Dündar, bu bölgede yaptıkları çalışmaların, hem tarihi hem esnafı koruyan, öne çıkartan çalışmalar olduğunu vurguladı.

?KENTSEL DÖNÜŞÜMDE LOKAL ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ?

Kentsel dönüşüm konusunda şehircilik akademisini kurduklarını anlatan Dündar, lokal çalışmalar yaptıklarını, plansız şehirciliğin önünü kesmeyi hedeflediklerini belirtti. Başkan Dündar, depremsellik konusunu da öne alarak dayanıklı konutların üretilmesi çalışması içine girdiklerini ifade etti. Mahalleleri gezerek halkın isteklerini dinlediğini belirten Dündar, ilçedeki bütün mahalleleri dolaşacağını kaydetti.

Bursa'nın yeşiline de büyük katkı sağladıklarını hatırlatan Dündar, bir milyon fidan kampanyası yaptıklarını ve bozulmuş alanları ormana dönüştürdüklerini ifade etti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şu ana kadar 650 bin fidanı toprakla buluşturduklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber