Dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Ordu'da Akkuş ilçesinde kendilerini polis olarak tanıtan ve aradıkları kişileri ikna etmek için arkadan telsiz sesi açarak bir vatandaşı 15 bin lira dolandıran çete, Akkuş ilçe Emniyet Amirliği'nin çevre illerde yaptığı başarılı operasyonlar sonucu çökertildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'nun Akkuş ilçesinde kendisini polis olarak tanıtan bir kişi İbrahim G. (62) isimli şahsı arayarak, kendisinin terör örgütü ile bağlantısı olduğunu tespit ettiklerini, banka hesaplarının terör örgütü üyeleri tarafından kullanıldığının belirlendiğini, hakkında soruşturma açılacağını, olayın çözülebilmesi için vereceği hesaba para yatırması gerektiğini söyledi. Dolandırıcıya inanan İbrahim G., verilen hesaba 15 bin lira yatırdı. Ancak daha sonra İbrahim G., dolandırıldığı anlayınca polise başvurdu.

Bunun üzerine Akkuş İlçe Emniyet Amirliği'nce geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Polis, Türkiye çapında bir dolandırıcılık şebekesi ile karşı karşıya olduklarını fark etti. Polisin yaptığı araştırma ve çalışmalar üzerine Tokat, Rize ve Denizli illerinden toplam 7 kişi yapılan operasyonlar sonucu gözaltına alındı. Zanlılar gözaltı sorgulamasında aynı yöntemle 5 ayrı ilde vatandaşları 100 bin TL'nin üzerinde dolandırdıklarını itiraf ettiler.

Adliyeye sevk edilen ve mahkemeye çıkarılan 7 kişiden A.Ş., Ö.A., ve O. A. adlı 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber