ÇÜ'deki Görevde Yükselme Sınavı tartışması

Türk Eğitim-Sen Adana 3 Nolu Şube Başkanı Rıfat Çelik, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun imzasıyla yayımlanan görevinde Yükselen personellerin listesinin aslında 'denk kadro değişimi'ne uğrayanlar olduğunu savunarak, Akınoğlu'nu yanlış bilgi vermekle suçladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik, Kamu-Sen Adana Şubesi'nde yaptığı basın açıklamasında, Çukurova Üniversitesi'nde 1999 yılından bu yana görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının yapılmadığını söyledi.

Rektör Alper Akınoğlu'nun bu sınavı bilmediğini ve sınavı yapmadığını iddia eden Çelik, "Rektörlük binası önünde yaptığımız basın açıklamasından sonra Rektör Akınoğlu imzasıyla duyuru merkezinde bir bilgi notu yayınlandı. Orada unvanı yükseltilen personeller listelenmiş. Rektör, memur ve daktilograf kadrosu, veri hazırlama ve bilgisayar işletme kadrosuna denktir. Veri hazırlama kadrosu bir üst ünvan değildir" dedi.

Devlet politikası gereği memur, büro memuru ve daktilograf kadrolarının günümüz şartlarına uygun olarak veri hazırlama ve bilgisayar işletmeni kadrosuna denk olarak değiştirildiğini kaydeden Çelik, kurumların çoğunun bu denk kadro değişimini bitirdiğini belirtti.

yök'ün görevde yükselme ve unvan değişikliğine ilişkin yönetmelik esaslarından bahseden Çelik, "Rektör Akınoğlu'nu, lisans mezunu, memuru hizmetli kadrosunda çalıştırıp, temizlik yaptıran ve temizlik şirketinde çalışan işçiye de memurluk yaptıran rektör olarak hatırlayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber