Batman Devlet Hastanesi'nde bir ilk

Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde ilk defa kapalı ameliyat tekniği ile kateter takıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölge Hastanesi Başhekimi Adnan Tuna konuya ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Kronik böbrek yetmezliği olan hastalar uygun böbrek nakli yapılıncaya kadar hemodiyaliz ve periton diyalizine bağlı kalmaktadırlar. Hastanemizde hemodiyaliz tedavisi yapılmaktaydı. Bunun yanında hastanemizde bir ilk olarak laparaskopik periton diyaliz kateteri uygulaması başlamıştır.

Böylece hastalar, diğer illere gitmek zorunda kalmayacaklar" dedi.

Nefroloji Uzmanı Gökhan Temiz ise kapalı ameliyat tekniği ile ilgili açıklamasında, "Periton diyalizi yöntemi ile özellikle genç hastalar herhangi bir diyaliz merkezine bağlı kalmadan kendi kendine evde veya gittikleri herhangi bir yerde diyaliz işlemini yapabileceklerdir. Bu yöntem için kapalı bir ameliyat tekniği ile sadece 2-3 küçük kesi ve 3-4 dikiş atılarak hastanın karnına bir kateter takılmaktadır. Kapalı ameliyat tekniği ile kateter takılması Batman Devlet Hastanesinde bir ilktir. Hasta işlemden

hemen sonra yemek yemeye ve hareket etmeye başlayabilmektedir. Ameliyattan 10 gün sonra da diyaliz işlemine evde kendisi başlayabilmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber