Sağlık çalışanlarından 'tuvalet' eylemi

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ek olarak yapılan binada tuvalet ihtiyacını karşılayamadıkları ve güven içinde işlerini yapamadıklarını ileri süren bir grup Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyesi, eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eylemciler, asistan bir doktorun hastaneye getirilen bir tutuklu tarafından şiddete maruz kaldığını ancak yönetimin bu konuda hiçbir girişimde bulunmadığını da iddia etti.

Hastaneye ek olarak yapılan ve polikliniklerin bulunduğu bina önünde toplanan SES üyesi bir grup, yeni binada tuvalet ihtiyaçlarını karşılayamadıkları, ortamın hijyenik olmadığı ve can güvenliklerinin sağlanmadığı gerekçesiyle eylem yaptı. ?İnsanca çalışmak insanca yaşamak istiyoruz' yazılı pankart açan grup, ?Sağlıkçıyım, köle değil', ?Sağlığımız tehlikede' yazılı dövizler taşıdı. Başhekimliğin protesto edildiği eylemde, konuyla ilgili açıklama yapan SES İstanbul Genel Sekreteri Sakine Gücüyeten, ?Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ek olarak yapılan yeni bina ile daha iyi bir hizmet sağlanamamıştır. Sağlık çalışanları insani ihtiyaçlarının karşılanmadığı bir bina ve idare ile karşı karşıyadır. Başhekimlik, sadece çalışanların kullanacağı tuvalet tahsis edilmesi talebine hala cevap vermemiştir.? dedi.

?Başhekim tuvalet ihtiyacı için yerinden ayrılan çalışanları, yerinde olmadığı gerekçesiyle azarlamaktadır.? diyen Gücüyeten, ?Bir çalışanın en yakın tuvaleti kullanabilmek için en az 6 dakika harcamaktadır. Bunun yanında tuvaletin kapıları tam olarak kapanmadığı için tuvaleti kullananların mahremiyetleri de korunamamaktadır.? şeklinde konuştu.

Katlardaki güvenlik personelinin yetersiz olduğunu da ileri süren Gücüyeten, ?Katlardaki güvenlik personeli sayısı az olduğu için muhtemel bir saldırıya müdahale imkanı bulunmamaktadır. Hastane başhekimliğinin kliniğinde görevli asistan doktora, askerler nezaretinde muayeneye getirilen tutuklu hasta tarafından fiziksel şiddet uygulanmıştır.? ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber