Çorlu Belediyesi, işçi yevmiyesine 11 TL zam yaptı

Tekirdağ Çorlu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşme kapsamında, Çorlu Belediyesi'nde görevli işçi personelinin mevcut sözleşmeye istinaden en düşük yevmiyesi 56 TL'den 67 TL'ye çıkarıldı.

İşçi yevmiyelerine günlük 11 TL zam yapılmış oldu. Diğer personele ise 1 + her yıl için 0,25 TL kıdem artışı yapıldı. Ayrıca yakacak, öğrenci, yemek ve doğum yardımları artırıldı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, imza sonrası yaptığı açıklamada, ''Yaptığımız görüşmeler sonucunda her iki taraf için de makul sayılabilecek şartlarda toplu iş sözleşmemizi imzaladık. Çorlu Belediyesi olarak personelimize imkânlar çerçevesinde iyi çalışma şartları sağlamayı ilke edindik. İmzalamış olduğumuz toplu iş sözleşmesinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.'' dedi.

Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay, Türkiye genelindeki toplu sözleşme sürecinde, bugüne kadar gelinen süreci özetleyerek yapılan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.

Çorlu Belediyesi encümen salonunda düzenlenen imza törenine; Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, belediye başkan yardımcıları Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt, Erdoğan Demirci, Oktay Çolpan, Kemaleddin Avcı, Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay ve sendika temsilcileri ile Çorlu Belediyesi'nde çalışan işçi personel katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber