Kalıcı konutlar Ağustosta teslim edilecek

Başbakan Yardımcısı Atalay, "Van ve Erciş'te yapımına başlanan kalıcı konutları Ağustos ayı sonunda teslim edeceğiz'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2012 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İncelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ve AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan tarafından karşılandı. Atalay, Vali Münir Karaloğlu, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay ile birlikte Edremit ilçesinde kalıcı konutların yapıldığı inşaat alanında incelemede bulundu. Atalay, yetkililerden harita üzerinde bilgi aldı. İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Atalay, depremden sonra Van ve Erciş'te yapımına başlanan kalıcı konutları ağustos ayı sonunda teslim edeceklerini belirterek, ''Sonbaharla Van'da her şey normale tekrar dönecek, konteyner kentler kalkacak'' dedi. Deprem sonrası normal şartlarda yapılabileceğin azamisini yaptıklarını belirten Atalay, "Hiçbir mali sıkıntı çekmedik ve çekmiyoruz'' şeklinde konuştu.

Sonbahardan itibaren herkesin kendi evine ve kalıcı konutuna taşınmasını istediklerini belirten Atalay, ''Yani depremin birinci yılı dolmadan herkes kalıcı konutuna kavuşmuş olacak'' dedi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, köylerde kendi evini yapanlara verilecek kredinin ödenmesine de 5 Mayıs'ta başlanacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber