Server Gazi'nin torunları Avrupa'ya bilgi donanımıyla giriyor

Denizli'yi Türk toprağı haline getiren ünlü Selçuklu komutanı Server Gazi'nin adını alan Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları, eğitim alanında ulusal ve uluslararası başarılarıyla adını duyuruyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2012 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Servergazi Eğitim Kurumları'na bağlı Servergazi Fen Anadolu Lisesi, Servergazi Fen Lisesi, Servergazi İlköğretim Okulu, Servergazi Sabiha Süt İlköğretim Okulu, Özel Ufuk Anadolu Lisesi ve Özel Pamukkale Çocukevi olmak üzere altı eğitim kurumunda 2 bin 300 öğrenci eğitim görüyor. Bu eğitim kurumları, ismini aldıkları Server Gazi'yi en iyi şekilde temsil etmek için başarı yolunda gece gündüz demeden çalışmanın karşılığını yarışmalarda alıyor.

Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, okullarında eğitim gören öğrencilerin elde ettiği başarının altında, alınteriyle planlı programlı çalışma olduğunu ifade ediyor. Öğrencileri bir gelecek vizyonuyla donanımlı şekilde yetiştirmek için çeşitli projeleri uyguladıklarını ifade eden Yalçın, bunun için normal diplomanın yanısıra öğrencilerin bir de "Platin Diploma" alması için çaba sarf ettiklerini söylüyor. Müdür Yalçın, ?Platin Diploma ile öğrencileri çok yönlü olarak hayata hazırlıyoruz. Bir Servergazi öğrencisi, normal müfredatın dışında okulun geliştirdiği ayrı bir müfredatı da takip ediyor. Bu sistemde öğrencimizin, ?Entelektüelliğe Adım Adım' dediğimiz üç yılda 72 kitabı bitirmesi lazım. Gelişimde basamaklar denen, her yıl 6 seminer var. Üç yılda 18 semineri tamamlaması gerekiyor. Bilgisayar sertifikası olması gerekiyor. Her yıl sonunda yapılan İngilizce yeterlilik sınavında sertifika alması gerekiyor. Kulüp aktivitesi olması bu konuda da belge alması gerekiyor. Ayrıca bir proje tamamlaması lazım. 'Platin Şehirler' adını verdiğimiz İstanbul, Bursa, Çanakkale, Urfa ve Ankara gibi illerimizi Saraybosna ve Makedonya gibi ülkeleri, birikimine katkıda bulunan yerlerden her yıl en az birini profesyonel rehberler eşliğinde gezmesi gerekiyor. Her yıl sonunda bir yeterlilik sınavına girmesi gerekiyor. Disiplin cezası almaması gerekiyor. Sadece dersler yeterli değil, spor aktiviteleri veya çeşitli etkinliklerde sertifika alması gerekiyor. Toplamda 130 taban puana ulaştığında bu diplomayı hak ediyor ancak asıl önemlisi, bunları tamamladığında öğrenci hayata donanımlı hale geliyor.? diyor. Okullarında normal öğrencilerin yanısıra olimpiyat yarışmaları için hazırlanan öğrencilerin de bulunduğunu vurgulayan Yalçın, ?50 civarındaki bu öğrencilerimiz de gece gündüz, tatil demeden okulumuzu en iyi şekilde temsil etmek için çaba sarf ediyor. Bu öğrencilerimiz, adeta bilimadamı gibi. Üniversite döneminde göreceği müfredatı lisede görüyor.? şeklinde konuşuyor.

Bu yıl ilk defa düzenlenen European Girls' Mathematical Olympiad?Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı (EGMO)'nda üçüncü, YGS'de altı puan türünün hepsinde Denizli birincisi olan okulun öğrencisi Gülşah Onur ise başarı elde etmesi için öğretmenlerinin fedakârca çalıştığını ifade ediyor. Onur, ?Arkadaşlarımızla bir ekip halinde çalışıyorduk. Öğretmenimizin yeni çocuğu olmasına rağmen gidip sevemiyor, mesaiden sonra bizlere yardımcı oluyordu. Annem, ben olimpiyat sorularını çözerken saatler boyunca sıkılmadan yanımda çalışmamı izliyordu. Bütün bu çalışmaların ardından, Allah'ın yardımıyla başarıyı elde ediyoruz.? ifadelerini kullanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber